Održana redovna godišnja skupština varaždinskog SRD 315 Sjeverozapad

| 28.11.2023. u 11:05h | Objavljeno u Sport

Održana je redovna godišnja skupština varaždinskog SRD 315 Sjeverozapad, kojoj je prisustvovalo 59 članova kluba.

Klub danas broji 114 aktivnih članova, a vodstvo kluba čine predsjednik Marko Dugandžić, potpredsjednik Tomica Husnjak i tajnica Sara Rinkovec,dok su u upravi kluba Mladen Mrvelj, Dean Štrlek, Sanja Ostroški, Vanja Bojanić i Goran Šarlija.

Ova je godina za klub bila najaktivnija. Klub je u ožujku organizirao Canicross utrku u sklopu Welcome Spring festivala u Ludbregu, na kojoj je prisustvovalo tridesetak psa i vlasnika iz Slovenije i Hrvatske.

Sredinom travnja održana je glavna klupska utrka 24 sata Ivančice na kojoj je nastupilo 230 natjecatelja. Klub je u svibnju bio suorganizator Humanitarne utrke grada anđela.

Novčana su se sredstva prikupljala za Udrugu Vita, prikupljeno je vise od 11 000 eura, a na utrci je nastupilo 680 natjecatelja.

Ove je godine napokon realiziran dugo planirani kamp za mlade na Ivančici. Kamp je bio besplatan za sve srednjoškolce s područja županije Na kampu je sudjelovalo 27 djece koji su spavali u šatorima na vrhu Ivančice i slušali edukativna predavanja od člana HGSS-a Dubravka Šinceka o biljnom i životinjskom svijetu Ivančice.

Saznali su sve i o povijesti planinarstva od predsjednika HPD Ivančica Ivanec Borislava Kušena.

Klub već desetu godinu početkom studenog organizira Transverzalu Ivančice na koju su posebno ponosni. Ove godine sudjelovalo je 160 natjecatelja iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Od ove godine pokrenuta je Zimska liga Sjeverozapadne Hrvatske koja se održava na svim planinama i brdima Sjeverozapadne Hrvatske.

Liga se sastoji od 6 kola,a organizatori kola su TK Maraton Krapina na Strahinjčici, Kalnik Trail na Kalniku, Biciklistički klub Maraton Beciklin u Lužecu, Atletski klub "Međimurje" Čakovec u Međimurju i SRD 315 Sjeverozapad na Ravnoj Gori i Ivančici.

Održano je vise od 120 klupskih treninga,a članovi kluba nastupili su na velikom broju utrka i liga u Hrvatskoj i i izvan nje.