Održana redovna godišnja skupština Športsko ribolovnog kluba Varaždin

| 26.2.2020. u 11:00h | Objavljeno u Sport

Na redovnoj godišnjoj skupštini Športsko ribolovnog kluba Varaždin, u nazočnosti 60 članova, prihvaćena su izvješća za 2019. i planovi za  2020.godinu. Iznos klupske članarine za ovu godinu je 50 kuna za sve kategorije, a članski doprinos za obveznu, radnu akciju koja se ne izvrši je 100 kuna.

U ovoj su godini i dalje na snazi ugovori o reciprocitetu s pet susjednih udruga, uz iste iznose članskih doprinosa. Treba izdvojiti i nove režime ribolova na 6 ribolovnih voda ŠRK-a Varaždin. Na Drenažnom kanalu, lijeve obale akumulacijskog jezera HE Čakovec (Varaždinskog jezera) dozvoljen je ribolov s jednim ribolovnim štapom (alatom), dozvoljen je ribolov samo umjetnim mamcima (varalice, mušice i slični umjetni mamci), dozvoljeno je uzeti jednu kalifornijsku pastrvu dnevno i obavezna je upotreba podmetača, a zabranjen je ribolov od 1. studenog do 28./ 29. veljače.

Zabranjen je noćni ribolov, zabranjen je ribolov svim prirodnim mamcima, zabranjen je ribolov cijelom desnom obalom drenažnog kanala (obala između nasipa jezera i drenažnog kanala), zabranjena je vožnja automobilom za vrijeme obavljanja ribolova, automobil se mora parkirati kod mostića, ispod brane, 50 metara uzvodno ili nizvodno.

Na rijeci Plitvici dozvoljen je ribolov s dva ribolovna štapa (alata), a zabranjen je noćni ribolov.  Na potoku Zbel dozvoljen je ribolov s jednim ribolovnim štapom (alatom), dozvoljen je ribolov samo umjetnim mamcima ( varalice, mušice i slični umjetni mamci ), a zabranjen je noćni ribolov i ribolov svim prirodnim mamcima.

Na mrtvici Stružer, rukavcima Dedova graba i Komarščica (u općini Petrijanec) dozvoljen je ribolov s dva ribolovna štapa (alata), a zabranjen je ribolov sa živom i mrtvom ribom.  U ribolovnom domu ŠRK-a Varaždin održat će se i sajam rabljene ribičke opreme za zainteresirane ribiče i to 8. i 29. ožujka, od 9 do 12 sati.

U ribolovnom domu ŠRK-a Varaždin održat će se i ribički ispiti za zainteresirane članove, u nedjelju, 22. ožujka u 10 sati, a cijena je 200 kuna. Radne akcije za članove (jedna je obvezna) održat će se 21. ožujka mrtvica Stružer, Strmec, 4. travnja u ribolovnom domu, 20. lipnja i 19. rujna na šljunčari Crna Mlaka te 24. listopada i 14. studenog u ribolovnom domu.

Za sudionike će biti osigurani piće i hrana. U slučaju lošeg vremena (kiša) radna akcija se odgađa na sljedeću subotu. Moguće su promjene plana radnih akcija. Za sve obavijesti o radnim akcijama članovi kluba bit će obaviješteni na  web stranici (www.srk-varazdin.hr) te na facebook stranici ŠRK Varaždin.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci