Održana 22. utrka ulicama Ivanca

| 12.6.2016. u 11:11h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U organizaciji Društva za sportsku rekreaciju Ivanec održana je 22. utrka ulicama grada Ivanca u sedam starosnih ženskih i muških kategorija  za vrtiće i osnovne škole i srednje, te glavna utrka u muškoj i ženskoj konkurenciji. Dužina staze iznosila je od 60 metara za najmlađe do 1 700 metara za glavnu utrku.

Nastupilo je ukupno više od 100 natjecatelja. U glavnoj kategoriji kod žena najbolja je bila Marija Kosi, članica Borilačkog kluba Omega iz Varaždina u vremenu od 6 minuta i 25 sekundi, druga je bila Valentina Videc , članica Trkačkog kluba Ivančica u vremenu 8 minuta i 21 sekundu, a treća Ivana Šoštar, članica ŽOK Ivanec sa 8 minuta i 30 sekundi.

U konkurenciji muških najbolji je bio Alen Čretni , član USR Lepoglava u vremenu od 5 minuta i 34 sekunde, drugo mjesto zauzeo je Darko Petak, član UKS Bedenec sa 5 minuta i 42 sekunde, a treći je bio Žarko Pozder , član Trkačkog kluba Ivančica sa 5 minuta i 46 sekundi.

Kod najmlađih kategorija u konkurenciji djevojčica i dječaka prva su mjesta osvojili Una Opačić i Benjamin Belač , te Ena Gotal i Pavle Blaguški kod vrtića, zatim Bruna Žukina i Nikola Ravlić- I i II razred, Dorotea Mašić i Nikola Friščić kod III i IV razreda, Mihaela Mašić i Nikola Viderščak za V i VI razrede , te Lea Cesarec i Jonatan Škoda kod VII i VIII razreda.

U konkurenciji srednjih škola najbolji su bili Elonora De Lai i Danijel Golub . Prvoplasirana trojica po kategorijama primili su medalje i diplome, a svi sudioinici priznanje za sudjelovanje na utrci, dok su  u glavnoj utrci troje prvoplasiranih kod žena i muškaraca primili su medalje i  pehare. Sve nagrade od najmlađih do najstarijih uručio je gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić .