Održana 2. brdska utrka Ivanec-Grebengrad

| 23.4.2018. u 12:33h | Objavljeno u Sport

Nakon prošlogodišnje uspješne organizacije 1. brdske utrke Ivanec-Grebengrad, Atletski klub Varaždin organizirao je jučer drugo izdanje utrke, a novost je bila i kraća dionica od Bednje ispod Čeva do Grebengrada. I ove godine u organizaciju su se uključili Grad Novi Marof i Turistička zajednica Grada Novog Marofa sa ciljem promocije zdravog načina života i prirodnih turističkih potencijala novomarofskog kraja.

Na 2. brdsku utrku od Ivanca do Grebengrada, duljine 37,5 kilometara, koja je ujedno bila i izborna za reprezentaciju Hrvatske u planinskom trčanju, došlo je 67 trkača i trkačica iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Austrije. Prvi su u cilj ušli Alen Grabrovečki iz AK Zabok i Irena Smojver iz AK Maksimir.

Atraktivnu kratku utrku, 7,8 kilometara od mosta na Bednji ispod Čeva, preko Čeva do Grebengrada, koja je natjecateljima pokazala svu ljepotu prirode ovog kraja, završilo je 79 trkača i trkačica. Najbrži su bili Alen Čretni iz AK Zabok i Paula Šimunčić iz AK Sloboda Varaždin.

Proglašenje pobjednika i druženje održano je na cilju na Grebengradu, gdje se obnavlja srednjovjekovna utvrda, vrijedna povijesna baština.
Novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač podijelio je medalje i priznanja najboljima čestitajući im na uspjehu u ovoj zahtjevnoj utrci, a organizatorima na sjajno odrađenom poslu.

Ova utrka primjer je odlične organizacije sportskog događaja. Organizatorima iz Atletskog kluba Varaždin čestitam na entuzijazmu i trudu kojeg su uložili kako bi sve odlično funkcioniralo. Drago mi je što je i Grad Novi Marof bio dio ovog događanja. Uvijek smo otvoreni za suradnju i tako će biti i ubuduće – rekao je gradonačelnik Jenkač, koji je svim trkačicama i trkačima uputio poziv da se odazovu na utrku i dogodine, ali i da Grebengrad posjete već za devet dana kada će tamo biti organizirano obilježavanje 1. svibnja te obljetnice vojno-redarstvene akcije „Bljesak“.