Održan prijem za viceprvaka Europe Bornu Tuka u Gradu Varaždinu

| 27.7.2022. u 13:12h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

- Odličan mladi čovjek koji je osvojio srebrnu medalju na EP-u u savate. Odličan je i boksač, viceprvak Hrvatske, a bavi se i kickboxingom. Kompletna mlada osoba koja je nedavno završila i srednju školu. Radi konkrento i rukama, a to će mu koristiti i u sportu i u poslovnom životu te karijeru. Ovo je samo jedan nastavak niza koji smo krenuli s Enesom Garibovićem, Janom Koščak i Mateom Žugecom. Sve su to osvajači medalja na međunarodnim natjecanjima i imamo se čime ponositi - rekao je Neven Bosilj, gradonačelnik Varaždina koji je održao prijem za osvajača srebrne medalje, Borne Tuka, na nedavno održanom Europskom prvenstvu u savateu koje se održalo u Weizu u Austriji.

Ovaj perspektivni 17-godišnjak se krenuo baviti savateom sa 5 godina, prvu borbu je imao 2013. godine, a osim ovoga u planovima mu je odlazak na Olimpijske igre, vjerojatno u boksu.

- Ovo je samo nastavak tradicije i dobrih rezultata. Mi smo očekivali ovakav rezultat na prvenstvu. U finalu je izgubio tijesno, tri suca su dala pobjedu Francuzu, a dva našem. U njegovoj budućnosti vidimo nastup na Olimpijskim igrama u boksu. Ima vremena, 12 godina trenira, predan je tome, a jako je bitno da ima i podršku obitelji jer mi treneri bez toga ne možemo napraviti ništa - rekao je Siniša Kovačić, predsjednik F.C. Kovačića i jedan od trenera Borne Tuka.

Galerija slika