Održan prijem za predstavnike stolnoteniske reprezentacije Hrvatske Foto: Varaždinska županija

Održan prijem za predstavnike stolnoteniske reprezentacije Hrvatske

Varaždinske vijesti | 31.10.2016. u 13:27h | Objavljeno u Sport

U Županijskoj palači u Varaždinu održan je prijem za predstavnike muške stolnoteniske reprezentacije Hrvatske koja danas u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin igra kvalifikacijski susret s reprezentacijom Bjelorusije u sklopu 2. kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Tim povodom predstavnike stolnoteniske reprezentacije Hrvatske, izbornika Nevena Karkovića i reprezentativca Tomislava Kolareka, primio je zamjenik župana Alen Kišić koji im je zaželio dobrodošlicu u Varaždinsku županiju.

- Drago mi je da Vas danas mogu pozdraviti u Županijskoj palači te Vam poželjeti puno uspjeha u večerašnjoj utakmici. Siguran sam da ćete dati sve od sebe te da ćete na najbolji način predstavljati našu državu. Varaždin se već pokazao kao dobar domaćin mnogim sportskim ekipama, pa će tako biti i danas. Bjelorusima želim ugodan boravak u Varaždinu i Varaždinskoj županiji, a našim dečkima želim pobjedu – istaknuo je Kišić.

Tako će 31. listopad 2016. godine ostati zapisan kao datum kada je prvi puta stolnoteniska reprezentacija Hrvatske gostovala u Varaždinu. Kako na širem području ima mnogo stolnoteniskih klubova, profesionalnih i mladih igrača te rekreativaca jednog od najmasovnijih sportova u svijetu, ali i kod nas, bit će to prilika uživo vidjeti igrače koji su visoko rangirani na svjetskoj rang listi.

Inače, u 1. kolu Bjelorusija je pobijedila Izrael 3:0, a za Bjelorusiju su nastupili legendarni Vladimir Samsonov, Pavel Platonov i Aliaksandr Khanin. Hrvatska reprezentacija je u 1. kolu bila slobodna. Naši najbolji igrači na najnovijoj svjetskoj rang listi također kotiraju vrlo visoko Andrej Gaćina je 23., Tomislav Pucar je 133., a Frane Kojić 162. Europsko ekipno prvenstvo igrat će se u Luxemburgu u rujnu 2017. godine.

Hrvatsku stolnotenisku reprezentaciju u Varaždin doveli su članovi STK Starr, koji su se proteklih godina pokazali kao odlični organizatori Prvenstva Hrvatske za seniore i brojnih drugih turnira i prvenstava za mlađe dobne skupine. Prijemu je prisustvovao i organizator utakmice - predsjednik STK Starr Ronald Redjep.