Održan 23. Međunarodni baseball turnir za mladež i kadete "Vindi Iso Sport 2021"

| 30.8.2021. u 16:31h | Objavljeno u Sport

Prošlog je vikenda pod generalnim sponzorstvom Vindije d.d. u organizaciji Baseball Kluba "VINDIJA", Varaždin, a nakon dvije godine pauze zbog covid situacije, održan još jedan, sada već 23. Međunarodni turnir za mladež U12 i kadete U15 "Vindi Iso Sport 2021", čime je varaždinski baseball klub potvrdio zasigurno svoju najveću organizacijsku reputaciju u Hrvatskoj, jer kao takav jedini od svih hrvatskih klubova organizira ovakve sportske manifestacije, gdje je kroz period od dvadeset tri godine kroz Varaždin i ovaj turnir prošlo bezbroj ekipa i igrača, od najmlađih kategorija pa do seniorskog pogona iz cijele Europe.

Turnir je obilježen i dobrim odazivom ekipa te se je ukupan broj sudionika od igrača, trenera i roditelja popeo na brojku od njih 200-tinjak, oduševljeni organizacijom, Gradom Varaždinom i Špancirfestom.

Kroz tri dana, od petka do nedjelje stadion “Home Of VINDIJA Baseball” u sklopu centra "Srednjoškolac" bio je poprište čak šesnaest međunarodnih utakmica u obje kategorije, koliko ih je ukupno za vrijeme održavanja trajanja turnira i odigrano. Ukupno je nastupilo 5 klubova sa čak 8 ekipa u dvije kategorije mladeži-U12 i kadeta-U15 iz Mađarske, Srbije i Hrvatske, pa su tako uz domaćina BK "VINDIJA" koji je nastupio sa dvije ekipe nastupili još "Erd" - Erd iz Mađarske, "Beograd '96" - Beograd, "Novi Sad"- Novi Sad iz Srbije i "Olimpija" iz Karlovca. Mladi igrači Vindije bili su uvjerljivi u obje kategorije mladeži i kadeta, te su najmlađi članovi varaždinske "Vindi Iso Sport Škole Baseballa" bez ijednog poraza, suvereno osvojili prvo mjesto, dok su njihovi stariji kolegi bili uspješni i osvojili 3.mjesto u jakoj konkrenciji starijih igrača.

Uz kvalitetne ekipne, sportske rezultate iz redova varaždinskog kluba dolazi i nekoliko ponajboljih pojedinaca turnira: Jakov Belošević - najkorisniji igrač/mladež-U12, Juraj Štimac - najbolji udarač/mladež U12 i Dan Vučetić - najbolji obrambeni igrač/mladež U12.

Nakon ovog turnira Uprava kluba i igrači okreću se prema nastavku sezone koje će uslijediti sa natjecanjima mlađih kategorija u sklopu hrvatskog prvenstva, zatim će seniori nastupiti na Kupu Hrvatske i dio igrača će u sklopu Hrvatske Seniorske Reprezentacije nastupiti na Europskom "A" Prvenstvu u Italiji, a mlađe kategorije očekuju i nastupi na međunarodnim turnirima u Mađarskoj i Srbiji. Također iz Baseball Kluba "VINDIJA" najavljuju i jesenski upis novih članova, u dobi od 7 do 18 godina starosti u varaždinsku "Vindi Iso Sport Školu Baseballa".