Određeni parovi nove sezone u SuperSport HNL, Varaždin prvenstvo otvara u gostima Foto: ilustracija/arhiva Varaždinske vijesti

Određeni parovi nove sezone u SuperSport HNL, Varaždin prvenstvo otvara u gostima

| 12.6.2023. u 11:54h | Objavljeno u Sport

U sjedištu Hrvatskog nogometnog saveza danas je održan ždrijeb natjecateljskih brojeva uoči nove sezone SuperSport Hrvatske nogometne lige.

Varaždinu je dodijeljen broj 10, a voljom ždrijeba momčad Varaždina će novo prvenstvo 22. srpnja ove godine otvoriti u gostima i to u Velikoj Gorici, gdje će igrati s domaćom Goricom.

Inače, već 1. kolo donosi najveći derbi hrvatskog nogometa, sratz Dinama i Hajduka na Maksimiru, a još će ugrati: Lokomotiva-Istra, Rijeka-Rudeš i Osijek-Slaven Belupo.

U 2. kolu Varaždin će, 29. srpnja, biti domaćin Slaven Belupu, a u 3. kolu gostovat će kod Lokomotive. U 4. kolu bit će domaćin novom prvoligašu Rudešu, u 5. kolu momčad Maria Kovačevića gostovat će kod Dinama, a u 6. kolu ugostit će Hajduk.

U sklopu 7. kola Varaždin će gostovati na Rujevici kod Rijeke, u 8. kolu na Gradski stadion u Varaždin dolazi Istra 1961, a u 9. kolu Varaždin će biti gost momčadi Osijeka.

Današnjem ždrijebu natjecateljskih brojeva, osim predstavnika prvoligaša, sudjelovali su i dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Nenad Črnko, izvršni direktor Tomislav Svetina te povjerenik natjecanja Josip Brezni.