Petra Petek Foto: Martin Novosel

Odlukom HSTS-a polufinale i finale Kupa Hrvatske igra se 11. srpnja

VV | 8.7.2020. u 09:54h | Objavljeno u Sport

Iako se varaždinski STK Starr želio izboriti da se završnica Hrvatskog kupa odgodi za rujan, s 4 glasa za i jednim suzdržanim glasom zbog sukoba interesa, Hrvatski stolnoteniski savez odlučio je da će se završnica Kupa igrati 11. srpnja ove godine.

- Epidemiološka situacija trenutno dozvoljava odigravanje završnice Kupa jer je vrlo jednostavno sprovesti epidemiološke mjere za završnicu Kupa. Odgoda završnice Kupa za datume nakon početka prijelaznog roka nije moguća, jer je zaključak Natjecateljske komisije HSTS-a da je odigravanje završnice Kupa nakon prijelaznog roka neregularno. Natjecateljska komisija HSTS-a pozorno će pratiti epidemiološku situaciju te će u slučaju pogoršanja epidemiološke situacija ili u slučaju drugačijih preporuka HZJZ donijeti adekvatne i pravovremene odluke - objavili su iz HSTS-a.

Domaćin završnice Kupa Hrvatske za žene je STK dr. Časl, a završnicu su izborile STK dr. Časl Zagreb, STK Malinska Dubašnica, STK Vodovod Osijek i STK Varaždin. Domaćin završnice Kupa Hrvatske za muškarce je GSTK Zagreb. Završnica će se održati u Samoboru, a završnicu su izborile momčadi: GSTK Zagreb, STK Libertas Marinkolor, STK Vodovod Osijek te STK Starr Varaždin. Prošlog tjedna je odlučeno da će nova sezona HEP Superlige početi 26. rujna 2020.