Amanda Mlianrić i Alen Remar u sastavu hrvatske reprezentacije na dvoranskom EP -u u Vittelu Foto: VSK

Odličan nastup Amande Mlinarić i Alena Remara na dvoranskom EP-u u streličarstvu

| 11.3.2017. u 12:36h | Objavljeno u Sport

Uspješan je bio debitantski nastup dvoje varaždinskih streličarskih reprezentativaca, članova Varaždinskog streličarskog kluba, na jednom Europskom dvoranskom prvenstvu, koje se do sutra održava u francuskom Vittelu.

Alen Remar je u kvalifikacijama, od  43 najbolja juniora u stilu olimpijskog luka završio na vrlo visokom 6. mjestu, s  584 kruga,  oborivši hrvatski juniorski rekord. Nastavak natjecanja,  eliminacijski dio, bio je obećavajući za Alena, dogurao je do osmine finala i tu je zaustavljen od takmičara iz Belgije. U konačnom plasmanu zauzeo je vrlo visoko 9. mjesto.

Amanda Mlinarić također je bila odlična u kvalifikacijama,  s 580 krugova, između 24 najbolje juniorke Europe u stilu složenog luka plasirala se na 6. mjesto.  U nastavku je Amanda dogurala do četvtfinala, gdje je izgubila 144-145 od streličarke iz Rusije. U konačnom poretku Amanda se plasirala na 5. mjesto u diviziji juniorki složenog luka.

Mlinarić je sa 16 godina još uvijek kadetkinja i punih pet godina može pucati u starijoj konkurenciji juniorki,  a Remaru je ovo tek prva službena juniorska godina, pa su samim time i rezultati na ovom EP odlični.

- Peto i deveto mjesto na Europskom prvenstvu je vrlo dobar rezultat. Oboje su bili odlično pripremljeni i ispucali su čak i više krugova od očekivanja. Samo nijanse su ih dijelile do borbi za medalje.  Ovime je dvoranska streličarska sezona završena, selimo natjecanja na otvoreno, na veče distance, gdje očekujemo još bolje rezultate i plasmane. Nema odmora, već  dvije sljedeće nedelje i Amandu i Alena očekuju reprezentativni kontrolni treninzi za nastup na Europskom juniorskom kupu - poručio je predsjednik Varaždinskog streličarskog kluba (VSK) Tomislav Mlinarić.