HDZ: Zašto su vijećnici HSU-a protiv besplatnog prijevoza starijih osoba? Foto: VV arhiva/ilustracija

HDZ: Zašto su vijećnici HSU-a protiv besplatnog prijevoza starijih osoba?

I.D./Varaždinske vijesti | 10.12.2015. u 13:54h | Objavljeno u Aktualno

S obzirom da će se do kraja godine održati još jedna sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije, Klub HDZ-a će ponovo inzistirati da se na dnevni red uvrsti "Odluka o pravu na besplatni prijevoz osoba starijih od 65 godina i umirovljenika s prebivalištem na području Varaždinske županije na svim redovnim linijama autobusnog prijevoza na području cijele Varaždinske županije".

Priopćeno je to iz Županijske organizacije Hrvatske demokratske zajednice Varaždinske županije.

- Naime, na prošloj sjednici Županijske skupštine koja je održana 30. studenoga, Klub vijećnika HDZ-a je pripremio i tražio raspravu, odnosno donošenje navedene Odluke, što su podržali HSS, Hrast i HSP dr. A.S. Međutim, protiv izglasavanja navedene Odluke bila je skupštinska većina, tj. vijećnici i vijećnice iz redova SDP-a, HNS-a i HSU-a - napominju iz HDZ-a, dodajući da je najveće iznenađenje kod glasovanja  bilo to što donošenje odluke nisu podržali vijećnici Hrvatske stranke umirovljenika.

- Podsjećamo javnost da je u jeku predizborne kampanje krajem listopada takav "pilot–projekt" u trajanju od (čak!) dva mjeseca najavio i proveo aktualni župan Predrag Štromar, a sada je skupštinska većina, pa i stranka umirovljenika, protiv njegova nastavka. Nije li očito kako je taj "pilot–projekt" županu koristio isključivo za jeftino skupljanje glasova u predizbornoj kampanji - stoji u priopćenju.

- Međutim, sada kad su izbori za nama, u prijedlogu Proračuna Varaždinske županije za 2016. godinu ni jednim slovom, a ni brojem, ne navodi se "Program besplatnog prijevoza umirovljenika i osoba starijih od 65 godina". Predlažemo županu da sredstva koja se u Proračunu vode kao "Ostali nespomenuti rashodi poslovanja" u iznosu od 4.731.715,00 kn preusmjere za prijevoz umirovljenika, a tijekom godine rebalansom Proračuna to "legalizira" - predložili su HDZ-ovci u priopćenju koje potpisuje Anđelko Stričak, predsjednik ŽO HDZ-a varaždinske županije.