FOTO: Vrijedna donacija mališanima iz Trnovca, dobili i kiselo zelje Foto: Varaždinska županija

FOTO: Vrijedna donacija mališanima iz Trnovca, dobili i kiselo zelje

I.D./Varaždinske vijesti | 4.12.2015. u 08:01h | Objavljeno u Društvo

Prije nešto više od dva mjeseca, djeca iz dječjih vrtića "Zeko" iz Trnovca Bartolovečkog i "Škrinjica" iz Vidovca posjetila su Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Cafuk iz Domitrovca u općini Vidovec. Tom ih je prilikom Marija Cafuk, poznata čuvarica sjemena varaždinskog zelja, upoznala s načinom pripreme i kiseljenja varaždinskog zelja.

>> FOTO: Mališani gaženjem zelja najavili Zeljarijadu

Budući da je kiseljenje završeno, Marija Cafuk je kiselo Varaždinsko zelje donirala i dopremila u vrtić "Zeko" iz Trnovca, kako bi najmlađi mogli uživati u blagodatima svoga rada, budući da su to zelje i oni sami gazili.

Također, uz kiselo Varaždinsko zelje OPG Cafuk je vrtiću donirao i nekoliko vreća svježeg zelja i krumpira. Osim poljoprivrednih proizvoda, obiteljsko gospodarstvo Cafuk doniralo je vrtiću 2.000 kuna koje je obitelj sakupila prigodom humanitarne akcije kroz prodaju sarme. Prema želji Marije Cafuk, iz doniranih sredstava kupit će se lopatice, grabljice i kantice, koje će nove generacije u vrtiću koristiti u polju prilikom sadnje Varaždinskog zelja, bučinih koštica ili nekog drugog tradicionalnog proizvoda. Dio donacije će se utrošiti u kupovinu slatkiša, budući da dolazi vrijeme darivanja.

 

Galerija slika