Odigrane finalne utakmice Kupa županijskog Odbojkaškog saveza

| 10.5.2016. u 13:00h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U Ivancu su odigrane finalne utakmice odbojkaškog kupa Varaždinske županije u muškoj i ženskoj konkurenciji, čime je završena natjecateljska sezona 2015./2016. na području županije. Bila je ovo prva završnica, na kojoj je sudjelovalo 4 od 7 klubova varaždinskog Županijskog odbojkaškog saveza sa svojim ekipama, dok su finalu bile prisutna izaslanstva ostalih klubova, pa je to bila smotra svih klubova s područja Odbojkaškog saveza Varaždinske županije.

U muškom finalu igrali su OK "Žerek" iz Varaždina i OK "Poljanec" iz Poljanca, mjesta pokraj Ludbrega. Žereki su bili bolji sa 3:1. Poveli su sa 2:0 25:21, 25:14), Poljančani su bili bolji u trećem setu (25:17), dok se je četvrti set lomio na razliku. Žereki su imali 24:21, Poljančani su izjednačili, ali su Žereki ipak bili bolji sa 26:24.

Za OK Žerek igrali su: Darko Detelj, Ivica Đolonga, Stjepan Žužul, Edo Dobrenić, Dean Štrlek, Dario Strelec, Igir Bregović, Andrej Pevec, Marin Odrljin i Ivan Kocijan.

Za OK Poljanec igrali su: Mario Novak, Tomislav Šumiga, Zenil Vugrinec, Hrvoje Sijarto, Zoran Novak, Saša Novak, Vedran Matijašec, Antonio Bačani, Mario Horvat i Saša Radaković.   

U ženskom finalu drugoligaš ŽOK Ivanec bio je bolji od trećeligaša ŽOK-a Ludbreg s 3:0 (25:14, 25:9, 25:6).

Za ŽOK Ivanec igrale su: Barbara Habek, Sara Ratković, Melanija Gradečak, Paula Štefanek, Karla Grudenić, Dorotea Rogina, Monika Kapustić, Ana Mežnarić, Erika Hudoletnjak, Mia Galić, Erika Kljunić i Simona Hudoletnjak.

ŽOK Ludbreg nastupio je u sastavu: Marta Mihin, Ivana Juras, Ljubica Hajdarović, Andreja Majhen, Karla Majhen, Sanja Modrić, Arijana Kosec, Petra Šestak, Barbara Martinković i Klaudija Varga.

Nakon završetka obje utakmice podijeljene su nagrade. Pehare finalistima kupa OK Poljanec i ŽOK Ludbreg uručio je Gordan Hudoletnjak – Baja, predsjednik ŽOK-a Ivanec i član Izvršnog odbora OSVŽ. Pehare pobjednicima kupa  ŽOK-u Ivanec i OK Žerek uručio je predsjednik OSVŽ Josip Klein.

Tribine ivanečke sportske dvorane bile su dobro popunjene, najviše s navijačima OK Poljanec, a završnica Kupa imala dobrotvorni, humanitarni karakter. Naime, prikupljala se financijska pomoć za liječenje dvogodišnjeg Dominika Turčina.