Slavlje nogometaša Drave iz Svetog Đurđa nakon plasmana u četvrtfinale Kupa ŽNS-a Foto: Dražen Novosel

Odigrana osmina finala Kupa ŽNS-a, učinkovit Varteks, ispali Jalžabet i Novi Marof

| 6.9.2017. u 19:32h | Objavljeno u Sport

Danas je odigrano sedam od osam utakmica osmine finala Kupa ŽNS-a. Četiri su utakmice odlučene izvođenjem jedanaesteraca, a najučinkovitiji su bili trećeligaš Varteks i četvrtoligaš Bednja. Varteks je u Kućanu Gornjem očekivano bio bolji od četvrtoligaša Zelengaja, rezultatom 5:0, poluvrijeme 1:0. Dva je gola postigao Robert Malnar (57. i 90. minuta), a po jednom su se među strijelce upisivali Luka Modrić (5.), Goran Spasić (75.) i Yuki Takatoku (84.).

U Beletincu je domaća Bednja rezultatom 5:0 pobijedila Zadrugar iz Hrastovskog. Četiri je gola postigao Jakov Klopotan (9., 31., 41. i 72. minuta), a jednom je mrežu gostiju zatresao Valerio Puškadija (60.).

Sloboda iz Tužnog slavila je u gostima nad Dubravkom Zagorac rezultatom 6:5, nakon izvođenja jedanaesteraca. U regularnom dijelu utakmica je završila rezultatom 2:2. Strijelci za domaće tijekom 90 minuta bili su Nikola Špicer (6.) i Domagoj Kutnjak (90.), a za goste Marko Hruškar (53.) i Branislav Slunjski (74.).

Drava iz Svetog Đurđa je u Jalžabetu iznenadila istoimenog domaćina nakon jedanaesteraca 5:4, a u regularnom dijelu bilo je 1:1. Gol za Jalžabet postigao je Petar Friščić (13.), a za goste Mario Belavić (43.) iz kaznenog udarca.

Mladost je u Varaždinskim Toplicama bila bolja od Bratstva nakon izvođenja jedanaesteraca rezultatom 4:2, dok je u regularnom dijelu susret završio rezultatom 0:0.

Podravina je na svom stadionu s 1:0 pobijedila Radnički,a gol odluke postigao je Karlo Namjesnik u 89. minuti susreta. Mladost iz Šemovca je u gostima bila bolja od Novog Marofa nakon izvođenja jedanaesteraca rezultatom 7:6, a u regularnom dijelu utakmica je završila rezultatom 4:4. Dva je gola za domaćina postigao Mislav Sakač (14. i 62.), a po jednom su se među strijelce upisivali Igor Martan (35.) i Tomislav Harmicar (70.). Po dva su gola za Mladost postigli Dejan Miko (25. i 27.) i Nikola Sajko (56. i 59.)

Beretinec i Varaždin svoj će susret odigrati u utorak, 12. rujna u Beretincu.

U četvrfinalu, koje je na rasporedu 4. listopada, sastat će se Podravina - Drava, Mladost iz Šemovca - Bednja, Sloboda iz Tužnog - pobjednik susreta Beretinec - Varaždin i Varteks - Mladost iz Varaždinskih Toplica.