Ove je godine turnir okupio dosad najmanji broj parova, njih devet

Odigran 6. Memorijalni teniski turnir Tihomir Planinc

| 16.6.2018. u 10:07h | Objavljeno u Sport

Šesti Memorijalni teniski turnir Tihomir Planinc odigran je na terenima Hotela Minerva u Varaždinskim Toplicama. Turnir se od 2013. godine igra u konkurenciji muških parova, a ove godine okupio dosad najmanji broj parova, njih 9, pa se igralo u tri skupine, po principu „svako sa svakim“, do devet dobivenih gemova.

Pobjednici skupina plasirali su se u polufinale, gdje se kao četvrti par plasirao i najbolji drugi par iz razigravanja po skupinama.U polufinale su se, očekivano i uvjerljivo, plasirali favoriti i nositelji skupina, dok je kao četvrti par u polufinale uvršten par koji je imao najbolji omjer dobivenih i izgubljenih gemova.

Poludirigiranim ždrijebom određeni su polufinalni parovi, pa su u prvom zaigrali Štriga i Kanešić protiv Kuševića i Kostrica, a u drugom Štaba i Dučakijević protiv sretnih najboljih drugih Cvetka i I. Planinca.

U prvom polufinalu su rezultatom 9-7 pobjedu izvojevali Štriga i Kanešić, dok su u drugom polufinalu ulogu favorita rezultatom 9-2 dominantno potvrdili Štaba i Dučakijević.

Finale, koje se također igralo na devet gemova, bilo je kvalitetno i interesantno. Iako se na početku meča činilo da bi iskustvo prekaljenog sportskog veterana Kanešića možda moglo odlučiti meč, Štaba i Dučakijević su u konačnici uvjerljivo slavili rezultatom 9-3.

Turnir je i ove godine organizirao TK Mladost iz Varaždinskih Toplica, a pobjednicima, finalistima i polufinalistima su uz pehare dodijeljene i prigodne nagrade.