Odbojkaška srijeda u maloj dvorani varaždinske Arene

| 26.10.2016. u 09:06h | Objavljeno u Sport

U sportskoj dvorani na Dravi danas će se igrati dvije utakmice četvrtzavršnice Hrvatskoga odbojkaškoga kupa. U 17 sati odbojkašice Kitro Varaždina će ugostiti HAOK Mladost iz Zagreba, a od 19 sati seniori Kitro Varaždina će igrati protiv Centrometala iz Črečana.

Dobili smo najtežega i najjačega mogućeg suparnika, zagrebačku Mladost, prvakinje Hrvatske. Realno u toj utakmici naše šanse nisu velike, ali ćemo pokušati sve da im pružimo dobar otpor i da se pred domaćom publikom pokažemo u dobrom svjetlu. Djevojkama je to prilika da odigraju veliku utakmicu, u kojoj s naše strane neće biti nikakvog opterećenja i očekujem da ćemo biti hrabri i slobodni. Jedina šansa protiv Mladosti je napasti ih prije nego što one napadnu nas, pa koliko ćemo poena skupiti... – rekao je trener ženske ekipe Ivica Đolonga.

Centrometal je objektivno jača ekipa i oni su u toj utakmici favoriti, no znamo da favoriti uvijek ne pobjeđuju, a isto tako kup je neizvjesno natjecanje, u kojem su iznenađenja moguća. Utakmica protiv Rovinja nije pravi pokazatelj naše snage, možemo odigrati puno bolje i nadam se da ćemo bolju igru prezentirati u srijedu. Imamo izgleda ravnopravno se nositi s Centrometalom, a potajno se nadam da ćemo i slaviti, jer vjerujem u svoje igrače i mislim da imamo dobru ekipu. Prije svega se nadam da će to biti dobra utakmica u dobroj atmosferi – rekao je trener seniorske momčadi Kitro Varaždina Josip Klein.

U četvrtfinalu igrat će se samo jedna utakmica, dakle nema uzvratnog susreta.