Od sutra do 5. rujna u varaždinskoj Areni 9. WTT youth contender

Varaždinske vijesti | 29.8.2022. u 12:11h | Objavljeno u Sport

Osd sutra do 5. rujna u varaždinskoj Areni održat će se 9. WTT youth contender, stolnoteniski turnir za juniore i kadete. Ove je godine trebalo biti 10. izdanje, ali zbog pandemije 2020. godine natjecanje se nije održalo.

Organizator natjecanja je Hrvatski stolnoteniski savez i STK Varaždin. Na natjecanje, kako je najavljeno, dolazi 330 sudionika iz 36 zemalja svijeta sa svih kontinenata osim Australije, pri čemu će najbrojnija nacija biti Indija s oko 50 sudionika.

Posebno je bitno naglasiti da iako pandemija još nije završila dolaze ponovo natjecatelji iz Koreje, Kineskog Tajpeha… Natjecanje će se održavati u muškoj i ženskoj konkurenciji u pet kategorija: U11, U13, U15, U17, U19, a nagradni fond iznosi 800 USD.

Od 30. kolovoza do 1. rujna na rasporedu je muški dio natjecanja, a od 3. do 5. rujna ženski dio programa. Paralelno s turnirom u Varaždinu održavat će se turnir jednakog ranga u Sloveniji u Otočcu, a organizirano je na način dok će u Varaždinu igrati muški u Sloveniji će se natjecati djevojke i obrnuto.

Takav način organizacije prošle je godine prvi puta u svijetu izveden upravo u Varaždinu/Otočcu i danas se primjenjuje na još nekoliko turnira iz svjetske serije. Pokazalo se kao dobra praksa pa će se nastaviti i ove godine.

Natjecanja će biti svakodnevno, osim 2. rujna, od 09 do 19 sati, a ulazak u dvoranu za sve posjetitelje bit će besplatan. Svjetska stolnoteniska federacija, ITTF, zahtjeva da se svi posjetitelj u dvorani moraju pridržavati epidemioloških mjera nošenja maski za lice i držanja distance.