ilustracija Foto: Dražen Novosel

Od 27. travnja mogući treninzi sportaša te seniorskih ekipa iz najvišeg stupnja natjecanja

VV/HRT | 23.4.2020. u 15:18h | Objavljeno u Sport

Premijer Andrej Plenković rekao je na početku današnje sjednice hrvatske Vlade, najavljujući prvu točku - Prijedlog zaključka o mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19, kako pola svjetskog stanovništva živi u uvjetima ograničenog kretanja.

- Na sreću, situacija u Hrvatskoj nije toliko dramatična kao u nekim drugim zemljama. Naprotiv, možemo reći da je epidemiološka situacija za sada pod kontrolom. Ni osam tjedana od početka epidemije u Hrvatskoj nismo prešli dvoznamenkasti broj dnevno oboljelih, a unatoč manjim oscilacijama trend je u opadanju već zadnja dva tjedna, rekao je Plenković, dodajući da smo u tome uspjeli zajedno - zahvaljujućim pravodobnim mjerama, ali prije svega odgovornom ponašanju građana. To omogućuje postupno pokretanje aktivnosti, ali ne možemo se odmah vratiti na staro - dodao je, jer bi tada sve dosad postignuto moglo biti izgubljeno.

- Ovaj virus zahtijeva budnost i oprez svih nas - poručio je Plenković, koji je objasnio da će se ponovno pokretanje gospodarskih i drugih aktivnosti odvijati u tri faze.

- Prva kreće u ponedjeljak, 27. travnja, kada će se, među ostalim, omogućiti treninzi sportaša i sportašica prve i druge kategorije u pojedinačnim športovima te seniorskim ekipama koje nastupaju u najvišem stupnju natjecanja-  rekao je Plenković.