Bednja i Varaždin igrali su lani u finalu Kupa ŽNS-a Foto: Dražen Novosel

Od 16 sati pretkolo hrvatskog Kupa - Varaždin kod Maksimira, Bednja dočekuje Vuteks Slogu

| 28.8.2019. u 09:26h | Objavljeno u Sport

Danas će se od 16 sati igrati utakmice pretkola hrvatskog nogometnog Kupa, u kojem će s područja varaždinskog ŽNS-a sudjelovati lanjski pobjednik županijskog Kupa momčad Varaždina i finalist Bednja iz Beletinca. Prvoligaš Varaždin će biti gost trećeligaša Maksimira u Zagrebu, dok će četvrtoligaš Bednja, na svom terenu u Beletincu, ugostiti novog trećeligaša Vuteks Slogu iz Vukovara.

Maksimir je član Treće HNL Zapad, pobjednik je Kupa Zagrebačkog nogometnog saveza u sezoni 2018./2019., a prošle je sezone u prvenstvu, u konkurenciji 18 klubova, zauzeo 12. mjesto.
- Maksimir je sigurno ekipa koju treba ozbiljno shvatiti. Inače, svi ti, zagrebački klubovi, u svojim ekipama imaju igrače koje bih ja nazvao haklerima, koji znaju igrati nogomet, koji su uglavnom prošli nogometne škole Dinama, Zagreba ili Lokomotive, a nisu uspjeli doći do njihovih prvih momčadi. Stoga tu utakmicu moramo shvatiti maksimalno ozbiljno i pobijediti te izboriti prolaz u šesnaestinu finala hrvatskog Kupa - rekao je trener momčadi Varaždina Borimir Perković.

Suparnik Bednje sastav Vuteks Sloge bio je finalist Kupa NS Vukovar, novi je član Treće HNL Istok i u tom rangu natječe se prvi put.
- Čeka nas ozbiljan, čvrst suparnik, koji ima igrače koji su dulje vremena zajedno, tako da su sigurno uigrana, iskusna i kvalitetna ekipa i neće nam biti lako. No, bez obzira na to, nećemo se predati. Bit će teško, očekujem čvrstu, borbenu, pravu kup utakmicu u kojoj će odlučivati nijanse. Suparnik nas toliko ne interesira, već se moramo koncentrirati na sebe i svoju igru, a ako ćemo biti pravi onda će nam biti punio lakše i oni će se morati prilagoditi nama. Naravno, nadam se našem prolasku i sve ćemo napraviti da izborimo šesnaestinu finala - naglasio je trener Bednje Saša Paska.

U pretkolu se igra samo jedan susret. Ako po isteku regularnog dijela igre utakmica završi neriješeno, igrat će se produžeci od 2 x 15 minuta. Ako odlučujući pogodak ne bude postignut do kraja produžetaka, pobjednička momčad bit će utvrđena izvođenjem jedanaesteraca.