Obreš se pobjedom vratio na prvo mjesto, Polet (T) na bod do prvog mjesta

| 15.5.2021. u 21:37h | Objavljeno u Sport

U današnja tri susreta, dva od tri favorita za osvajanje Prve ŽNL su ubilježili pobjede u sklopu 19. kola Prve ŽNL. Obreš je na domaćem terenu svladao Mladost (M) s 4:0, dok je Polet (T) na gostovanju identičnim rezultatom svladao Slobodu (Vž).

U susretu Obreša i Mladosti (M), Luka Kumrić je u 49. minuti zabio za 1:0, Dino Kresinger je golovima u 65. i 82. minuti zabio za 2:0 i 3:0, dok je u 89. minuti konačnih 4:0 postavio Mihael Mikić. Gostima je u 61. minuti susreta isključen igrač Hrvoje Kolarek jer je zaradio dva žuta kartona, prvi u 53. zbog prigovaranja sucu, a drugi isključujući u 61. minuti zbog odgurivanja igrača.

U susretu Slobode (Vž) i Poleta (T), hat-trick je za goste zabio Denis Bartolec golovima u 47., 79. i 90. minuti susreta, dok je gol za 2:0 vodstvo gostiju zabio igrač domaćina Marin Prekpaljaj u 76. minuti. Momčadi Poleta (T) je u 52. minuti isključen fiziterapeut koji je glasno negodovao sucu za nedosuđivanje prekršaja u korist njegove momčadi.

U jedinom preostalom susretu dana, Novi Marof je na domaćem terenu odigrao 2:2 protiv Poleta (C), unatoč tome što su imali igračku nadmoć od 14. minute susreta kada je igru morao napustiti igrač gostiju, Alen Vori, koji je zaradio izravni crveni karton zbog sprečavanje protivničkog igrača u izglednoj prilici. Luka Stojak je donio Marofu prednost od 1:0 u 35. minuti susreta, Matija Šenkiš je izjednačio u 58. minuti, Marof ponovno vodi golom Sebastijana Štrige u 61. minuti, dok je konačnih 2:2 postavio Filip Borak u 81. minuti susreta. 

Sutra su na rasporedu susreti između Čeva i Budućnosti, Slobode (T) i Dinama (B), Drave-Ajaxa i Plitvice (S) te Mladosti (Vž) i Beretinca. Svi susreti su na rasporedu u 17:30 sati.