Povijesna fotografija momčadi Ivančice,stoje (s lijeva) Dragutin Ribić (pokojni),Dragutin Lončar (Masa),Ivan Gotal (Vukas, kapetan momčadi),Ljubo Škorić, Josip Šagi,Vinko Hrg (Štufi),Darko Vrček (Pekmez, pokojni); čuče: Andrija Čaklec (Ščuka),Andrija Habe

Obilježena 40. godišnjica ulaska NK Ivančica u Zagrebačku nogometnu zonu

| 31.7.2018. u 14:45h | Objavljeno u Sport

Na izletištu Jarki u okolici Prigorca nogometaši Ivančice, generacije kluba od '46. do '55. godišta obilježili četrdesetu godišnjicu ulaska Nogometnog kluba Ivančica u Zagrebačku nogometnu zonu, što je tada bio najveći postignuti uspjeh najpopularnijeg ivanečkog nogometnog kluba.

Inicijator jubilarnog okupljanja bio je Ivan Gotal-Vukas, višegodišnji kapetan te momčadi, a obljetnici su se odazvali praktički svi živući igrači. Od klupskog vodstva zbog bolesti su svoj nedolazak opravdali tadašnji trener Vjekoslav Kušen-Kac i predsjednik kluba Đuro Gotal.

Klub je osnovan 1934. godine pod imenom Viktorija i godinama je stalno bio pri vrhu sjeverne skupine Područne lige SNP Varaždin. Prvo je mjesto osvojio je u lipnju 1978. godine sa 40 osvojenih bodova, dva više od varaždinske Slobode i sa čak 6 bodova više od najbližeg susjeda i rivala iz tada iste općine, ladanjskog Rudara.

Uslijedilo je osvajanje naslova prvaka Saveza nogometnog područja Varaždin i to pobjedom protiv Zagorke iz Bedekovčine rezultatom 1:0 u gostima i 6:1 na domaćem terenu,a zatim je postignut i uspjeh u kvalifikacijama za Zagrebačku nogometnu zonu protiv momčadi Daruvara.

Ivančica je na gostovanju poražena s 1:0, a u uzvratnoj utakmici odigranoj u Ivancu, pred rekordnih 2 000 gledatelja, zabilježila je pobjedu rezultatom od 3:0 i plasirala se u viši rang natjecanja.

Taj su uspjeh postigli igrači:Josip Kos (Čremp), Andrija Čaklec (Ščuka),Mirko Prekrit,Dragutin Lončar (Masa),Ivan Gotal (Vukas, kapetan momčadi),Ivan Lončar (Pero) Stjepan Gotal (Debek), Josip Šagi,Predrag Vukman (Pedo),Vinko Hrg (Štufi),Stjepan Ljubić (Rajko), Damir Friščić, te igrači koji su, na žalost, pokojni, Dragutin Ribić (Riba),Boris Halamek (Jarac),Kontak Janko, Andrija Habek-Posinovec (Carek),Darko Vrček (Pekmez),Dragutin Rogina (Rogič),Franjo Prešnjak (Kebuš).

Na početku okupljanja uvodni govor održao je Ivan Gotal-Vukas, pri čemu je minutom šutnje odana počast preminulim igračima iz tog vremenskog perioda,a koji su dali svoj udio u stvaranju momčadi.

Uz prethodno navedene igrače to su još bili Stjepan Kraš (Pepo),Stjepan Koropatnicki,Dragutin Županić(Dikle) i Milan Krizmanić. Nakon ovog uspjeha Ivančica je 1997. godine izborila svoj prvi plasman u Drugu hrvatsku nogometnu ligu Sjever.