FOTO: Obavljena primopredaja terena s umjetnom travom u Hrašćici Foto: Dražen Novosel

FOTO: Obavljena primopredaja terena s umjetnom travom u Hrašćici

| 25.2.2020. u 13:45h | Objavljeno u Sport

Na nogometnom igralištu u Hrašćici danas je obavljena službena primopredaja izvedenih radova dopreme i polaganja umjetne trave.

- Mislim da je trostruka vrijednost ovoga. Prije svega činjenica je da Nogometni klub Varteks sada ima svoje igralište, prostorije i svoj sportski park,a potrebno je istaknuti da su dobar dio radova odradili sami ljudi iz kluba, na čemu im zahvaljujem. Druga vrijednost je činjenica da smo dobili novo sportsko borilište, odnosno sportski kompleks, kojeg je Grad započeo prije nekoliko godina, kada je ovdje napravljeno dječje igralište, a sada je postavljen teren s umjetnom travom, ali i dalje nastavljamo s ulaganjem u ovaj sportski kompleksa. Treća, ali ne manje bitna vrijednost jest činjenica da su nama sva gradska naselja jednako bitna i ovime smo zaokružili jedan dio ulaganja u Hrašćicu. Ovdje, gdje smo o trošku Grada napravili javnu rasvjetu,još ćemo napraviti tribine i nastavit će se s izgradnjom svega što je potrebno da bi jedno naselje moglo biti urbano naselje - rekao je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok.

Na današnjem su događaju bili zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar, predsjednik Mjesnog odbora Hrašćica Damir Laljek te predstavnici Središnjeg državnog ureda za sport Darko Vučić, načelnik Sektora za razvoj sporta, i Nataša Muždalo, voditeljica Službe za športski standard.

Ukupan iznos samog postavljanja umjetne trave je oko 820 tisuća kuna, a Grad Varaždin je iz proračuna osigurao preostali dio iznosa. Pripremu terena za postavljanje trave, ali i nabavu popratne infrastrukture financirao je NK Varteks. Središnji državni ured za šport za postavljanje umjetne trave na igralištu u Hrašćici odobrio je sredstva u iznosu od 420 tisuća kuna.

Procijenjena vrijednost ukupnih radova koji uključuju pripremu terena, zemljane radove i postavljanje refletkora, je oko 2 milijuna kuna.

Galerija slika