Novomarofčanin Martin Vugrinec opet dobio Wild Card za nastup na utrci Svjetskog prvenstva u Jerezu

| 24.9.2021. u 15:54h | Objavljeno u Sport

Najbolji hrvatski motociklist, Novomarofčanin Martin Vurginec ovog će vikenda nastupiti na još dvije utrke Svjetskog prvenstva u klasi Supersport i to na stazi u legendarnom Jerezu, gdje počinje deseta runda WSSP prvenstva.

Vugrinec je za nastup na Svjetskom prvenstvu ponovno dobio Wild Card organizatora, a nakon današnjih treninga, prva vožnja bit će sutra u 15 sati i 15 minuta, a druga u nedjelju u 12 sati i 30 minuta.

- Odobren nam je Wild Card i za utrke u Francuskoj, ali zbog Martinove ozljede i buđeta na toj pozivnici smo se zahvalili i taj event smo propustili u nadi da nas radi toga neće odbiti u Jerezu. I nisu, tu smo. To samo po sebi dosta govori. Nisam htio ništa javno iznositi sve dok nisam bio siguran u naš nastup ovdije. Paralelno smo u velikom poslu oko planiranja iduće sezone, ali o tome kad za to dođe vrijeme - izvjestio je Martinov otac ičlan tima Ivica Vugrinec.

- Na žalost oslabljeni smo za jednog vrlo važnog člana, naime naš Boris Herceg zbog privatnih razloga nije sa nama i iako još nismo počeli za ozbiljno, već nam jako fali. Naročito Martinu Davidu i meni. Tim više što se on jako radovao ovom eventu. Također nam nedostaje i Robi Wilhelmer jer je bilo prekomplicirano organizirati njegov dolazak ovamo u prekratkom vremenu. Reorganizirali smo se i dobili pomoć od dvojice prijatelja Ivana Oršoš i Keome Dreiera koji ako zadovolje i ako će željeti mogu postati stalna postava tima. Također tu je sa nama i Davidova Evica tako da osim njene pomoći i vizualna slika nam je puno ljepša.
Martin je spreman, koliko može biti. I dalje ima problema i bolove u ramenu. Motocikl je poboljšan Suter kuplungom i " mislimo " da smo ga pravilno podesili - naglasio je Ivica Vugrinec.

Bit će ovo drugi nastup Martina Vugrinca na utrkama Svjetsko prvenstva, WSSP prvenstva. Prve dvije utrke, također s Wild Cardom, odvozio je početkom kolovoza ove godine na stazi u češkom Mostu.

Nakon sjajnog debija u prvoj vožnji Svjetskog prvenstva u klasi Supersport, kada je zauzeo 17. mjesto i vrlo ga je malo dijelilo do osvajanja bodova, najbolji hrvatski motociklist nije uspio završiti drugu vožnju.

Vugrinec (ferQuest UNIOR Racing Team, Kawasaki) ,je u prvoj utrci ostavio iza sebe ostavio kompletnu konkurenciju iz IDM-a klase Supersport 600.

U drugoj utrci vozači su trebali odvoziti 19 krugova (80.028 kilometara), a Vugrinec je napustio utrku nakon što je došlo do kontakta s jednim od vozača u 17. krugu te je izletio sa staze, ali srećom bez posljedica po njega i motocikl

Vugrinec je do tog trenutka bio na 12. mjestu, a na toj bi poziciji najmanje i završio drugu utrku, čime je bio dokazao da se unatoč ozljedi i motociklu koji nije bio sasvim konkurentan za ovu vrstu natjecanja, može ravnopravno nositi s motociklistima na Svjetskom prvenstvu i biti među 10 najboljih vozača na svijetu.

Novu priliku za potvrdu svoje kvalitete Spidermartin će imati ovog vikenda na stazi u Jerezu.

Označeno u