MNK Novi Marof ima priliku vratiti se u Prvu ligu nakon pet godina

Novomarofčani s Murterom večeras počinju kvalifikacije za povratak u Prvu HMNL

| 3.7.2020. u 11:55h | Objavljeno u Sport

Od danas do nedjelje u zagrebačkoj dvorani ‘Sutinska vrela’ igrat će se kvalifikacije za popunu Prve hrvatske malonogometne lige. Voljom ždrijeba kvalifikacije će otvoriti Novomarofčani, koji će večeras u 19 sati igrati protiv Murtera. U 2. kolu u subotu, 4. srpnja u 19 sati sastat će se Osijek Kelme i Murter, a posljednjeg dana kvalifikacija u nedjelju,5. srpnja, Novi Marof će igrati protiv sastava Osijek Kelme.

Prvoplasirana momčad kvalifikacija steći će pravo izravnog plasmana u Prvu hrvatsku malonogometnu ligu, dok će drugi igrati dodatne kvalifikacije s pretposljednjim sastavom Prve lige.

- Raspored nam je dobar, točnije priželjkivali smo da prvi susret igramo protiv Murtera jer smo računali da bi igrači Osijeka, koji su nešto stariji, mogli fizički malo pasti u drugoj utakmici koju će igrati 24 sata poslije prvog susreta, a što bi mogli iskoristiti jer je naša momčad najmlađa. Inače, nemamo previše saznanja o suparnicima ali i ne brinemo se previše o njima, već se uzdajemo u svoje kvalitete i mogućnosti, a vidjet ćemo kako će završiti. U pripremnom periodu odigrali smo i dvije utakmice s Dinamom te trenirali tri puta tjedno tako da s obzirom na okolnosti, budući da su naši igrači amateri i nisu svi mogli biti na svim treninzima, ali mišljenja sam da dosta spremni dočekujemo kvalifikacije. Ambicije kluba su da se pokuša izboriti povratak u Prvu ligu, u čemu imamo potporu Grada Novog Marofa i varaždinskog Županijskog nogometnog saveza - rekao je predsjednik MNK Novi Marof Dragutin Đakmanec.