Zenil Vugrinec bio je 19. kod muškaraca a ciljem je prošao s vremenom 2:19:58.

Novo odličje za varaždinski SRD Sjeverozapad u Zagrebu

| 26.5.2016. u 11:16h | Objavljeno u Sport

Članovi SRD 315 Sjeverozapad natjecali su se u jedinstvenoj trail utrci. Drugi po redu Zagreb Trail, sa startom u Dežmanovoj, jedinstvena je utrka po tome što spaja centar velegrada sa obližnjom planinom Medvednicom, a koristeći se isključivo planinarskim stazama i šetnicama.

Ranko Orehovec i Jelena Sekelj natjecali su se u najtežoj kategoriji-ultri, duljine 45,8km sa visinskom razlikom od oko 2.300 m, trčalo se kroz Tuškanac i Šestine, nakon čega se spajalo na planinarske staze pa preko crvenog spusta na vrh Sljemena. Natjecatelje se zatim spuštalo na zagorsku stranu Medvednice do kamenoloma, da bi se potom dizali natrag na Sljeme i spuštali za Gračane pa kroz Ribnjak do cilja.

Stazi ultre nije nedostajalo zahtjevnih uspona i spustova te dijelova se tražila prava ruta utrke a natjecatelji su mogli uživati u predivnim vidicima na Zagorje i Zagreb, procvalim livadama Medvednice i nabujalim potocima u kojima se tražilo osvježenje. 

S vremenom 7:44:26 Jelena Sekelj osvojila je treće mjesto među ženama. Ranko Orehovec utrku je završio kao 25. s vremenom 7:44:27. Koliko je utrka bila zahtjevna govori i činjenica da gotovo trećina natjecatelja nije završila utrku, a među onima koji su u poretku svi nisu dohvatili sve kontrolne točke.

U kategoriji Challenger od 21,3 km nastupilo je četvero članova SRD 315 Sjeverozapad. Staza je kretala s istog mjesta na Tuškancu, nastavljala preko Šestina do Kraljičinog zdenca pa planinarskim putevima ponovo spustila do predivne park šume Tuškanac. 

Velika vrućina Maji Gregurić je ovoga puta zadavala probleme pa je utrku završila za 4:34 sata, na 91.mjestu. Zenil Vugrinec bio je 19. u kategoriji muškaraca a ciljem je prošao s vremenom 2:19:58.

Odmah za petama bio mu je isto tako odličan Marko Dugandžić, koji je utrku završio nakon 2:21:50, na 24.mjestu u teškoj muškoj konkurenciji. Dario Petrinić je na svojoj prvoj utrci za klub pokazao da se na njega u budućnosti itekako može računati, završivši trku za 3:33:04.

Nova medalja za SRD 315 Sjeverozapad i odlični nastupi na trkama proteklih mjeseci odličan su uvod u Minitreking Beretinec, 28.svibnja, i Allround Ivančicu, 8.-10.srpnja. Više informacija o utrkama potražite na www.315-sjeverozapad.hr.