Branko Karačić (lijevo) i Stjepan Cvek na današnjem susretu s novinarima u klubu Foto: Dražen Novosel

Karačić: Vjerujem da ćemo doći do cilja i pojačati se tijekom zimske stanke

| 23.10.2018. u 12:55h | Objavljeno u Sport

Danas se na konferenciji za novinare u klubu predstavio novi trener momčadi Varaždina Branko Karačić.

- Uvijek je nelagoda kada se događaju promjene trenera, na svojoj koži sam to osjeti nekoliko puta, ali to je naš, trenerski kruh. Hvala Nogometnom klubu Varaždin i mojim sportskim prijateljima, s kojima se dugo poznajem, iako nikada nismo surađivali, kao sada, da su mi ukazali povjerenje. Nogometni klub Varaždin uvijek je na mene ostavljao veliki dojam i uvijek je lijepo bilo lijepo na ovom stadionu. Nije mi bilo lako prihvatiti poziv da dođem za trenera, ali iz vjere, zato što poznajem ljude koji upravljaju klubom, ni jednog trenutka nisam dvojio da li prihvatiti tu odgovornost sa zajedničkim ciljem da se NK Varaždin plasira u Prvu HNL - rekao je u svom prvom obraćanju okupljenim novinarima koji prate varaždinskog drugoligaša novi trener momčadi Branko Karačić.

Prvi pomoćnik mu je Zoran Kastel, trener vratara ostao je Damir Marčetić, kao i kondicijski trener Bojan Golub.

- Ne mogu reći da potpuno poznajem ekipu, ali veliki dio igrača poznajem zbog prijašnjih susreta mojih klubova s njima. Vjerujem da NK Varaždin posjeduje kvalitetu i da ćemo doći do cilja te da ćemo se pojačati tijekom zimske stanke, nakon što završetkom jesenskog dijela sezone napravimo kompletnu analizu. U sljedeća četiri prvenstvena susreta i utakmici hrvatskog Kupa s Rijekom zadatak mi je da dobijem od svih ono što želim. Ako je ambicija plasman u Prvu ligu onda je prvenstveno bitan rezultat, a moja nogometna filozofija je takva da želim da moja momčad igra nogomet i ne volim da se lopta nabija- rekao je Karačić.

Momčad je preuzeo u nedjelju, a u subotu je iz lože stadiona Varteksa gledao prvenstveni susret protiv Zadra, u kojem je Varaždin osvojio bod.
- Vjerujte, volio bih da je Varaždin pobijedio, jer znam što znači kada mijenjate trenera. Nejasna mi je situacija da sam vidio utakmicu s dva dijametralno suprotna poluvremena. Nejasno mi je zbog čega je to bilo tako, jer prvi dio bio je jako sterilan, blijed, neangažiran, a u drugom dijelu kao da je igrala potpuno druga momčad. U drugom poluvremenu momčad je djelovala karakternije, hrabrije i odlučnije - naglasio je Karačić.

Iza Karačića je duži odmor, s obzirom na to da deset mjeseci nije radio kao trener, u hrvatskom nogometu nije ga bilo sedam godina, a prije dolaska u Varaždin, posljednjih mjesec i pol dana, imao je kontakte s jednim slovenskim i dva hrvatska kluba.

- Razgovarao sam s ljubljanskom Olimpijom, Hrvatskim Dragovoljcem i Rudešom. Ne da nisam prihvatio te ponude, već se nisam našao u situaciji da preuzmem odgovornost, ali u ovom klubu, a poznavajući njegove čelnike od prije, vidim i sebe te da se zajedno svim snagama ja vratim u hrvatski nogomet, a Varaždin se plasira u Prvu HNL - napomenuo je Karačić.

Novi će trener debitirati u petak u Čakovcu, na susretu 10. kola u kojem će Varaždin biti gost Međimurja.
- Znam što znači igrati lokalni derbi, susret koji znači više od 3 boda. Vjerujem da, bez što i domaćin želi pozitivan rezultat, da ćemo se vratiti zadovoljni iz Čakovca - zaključio je Karačić.