NOVI MAROF Uručene nagrade najboljim sportašima, klubovima i sportskim djelatnicima Foto: Grad Novi Marof

NOVI MAROF Uručene nagrade najboljim sportašima, klubovima i sportskim djelatnicima

Varaždinske vijesti | 29.2.2024. u 09:16h | Objavljeno u Sport

Održana je redovna godišnja sjednica Skupštine Zajednice športskih udruga Novi Marof na kojoj su potpisani Ugovori o sufinanciranju projekata i program, a koje su klubovi prijavili na Javni natječaj, te su uručene nagrade najboljim sportašima, klubovima i zaslužnim sportskim djelatnicima.

Za najboljeg sportaša grada Novog Marofa za 2023.godine proglašen je Josip Meštrić član Biciklističkog kluba Maraton, dok je za najbolju sportašicu proglašena Nika Žugec iz Streličarskog kluba Grebengradski streličari.

Za najuspješniju ekipu u prošloj godini proglašen je Malonogometni klub Novi Marof, član Prve malonogometne lige Hrvatske, a nagradu za najuspješnijeg sportskog djelatnika u 2023. godini dobio je Zoran Marenčić iz Streličarskog kluba Grebengradski streličari.

Priznanje za životno djelo dobio je Zvonimir Puškadija, istaknuti bivši igrač, a potom i sportski djelatnik s više od 40 godina sportskog djelovanja, dok su za dugogodišnji aktivni rad u sportu zlatne plakete dobili istaknuti sportaši i sportski djelatnici - Branko Škiljan iz Šahovskog kluba Novi Marof i Zoran Domović iz Nogometnog kluba Čevo iz Podevčeva.

Goran Mamić iz Malonogometnog kluba Novi Marof i Adam Gradiščak iz Streličarskog kluba Grebengradski streličari dobili su posebna priznanja kao istaknuti sportaši i građani Novog Marofa za postignute rezultatu na području grada i izvan područja grada Novog Marofa.

Nagrade najboljim pojedincima i ekipama uručili su gradonačelnik Grada Novog Marofa i saborski zastupnik Siniša Jenkač te predsjednik Zajednice športskih udruga Novi Marof, Vladimir Vuger.

Gradonačelnik Jenkač čestitao je svim nagrađenima, kao i vodstvu Zajednice, te svim ljudima koji vode klubove. Poželio im je puno sreće i uspjeha u njihovu radu te obećao daljnju pomoć Grada Novog Marofa u poboljšanju uvjeta za njihovo funkcioniranje. Gradonačelnik je istaknuo kako svi u klubovima trebaju raditi na tome da privuku što više mladih na sportske terene, kako bi se bavili sportskim aktivnostima.

S klubovima članicama Zajednice potpisani Ugovori o sufinanciranju programa i projekata koje su prijavili na Javni natječaj u vrijednosti od nešto više od 151 tisuću eura. Osim toga, neki klubovi mogu računati i na sredstva pričuve, sufinanciranje troškova najma sportske dvorane i financiranje liječničkih pregleda za sve sportaše koji su u obvezi imati liječničke preglede za redovna natjecanja.

Dodajmo i da proračun Zajednice športskih zajednica Novi Marof za 2024. godinu iznosi nešto više od 191 tisuću eura.

novi_marof_najbolji_sportasi_29022024_2.jpg

novi_marof_najbolji_sportasi_29022024_3.jpg

novi_marof_najbolji_sportasi_29022024_4.jpg

novi_marof_najbolji_sportasi_29022024_5.jpg

novi_marof_najbolji_sportasi_29022024_6.jpg

novi_marof_najbolji_sportasi_29022024_7.jpg

novi_marof_najbolji_sportasi_29022024_8.jpg

novi_marof_najbolji_sportasi_29022024_1.jpg