Ante Mrmić je treće pojačanje kluba uoči nove sezone Foto: Martin Novosel

Novi golman NK Varaždina je povratnik Ante Mrmić, potpisao i Dominik Perković

M.N./D.N. | 3.7.2018. u 11:49h | Objavljeno u Sport

Stiglo je novo pojačanje u redovima varaždinskog drugoligaša, a to je još jedan bivši igrač koji se vraća kući. Ante Mrmić (25) je danas u prostorima kluba na stadionu Varteksa u Zagrebačkoj ulici potpisao dvogodišnji ugovor za NK Varaždin u nazočnosti predsjednika kluba, Stjepana Cveka

- Vratio nam se Ante! Osobno i u ime kluba sam vrlo zadovoljan da se vratio naš sin i Varaždinac, sin Marjana Mrmića, proslavljenog golmana hrvatske reprezentacije i nekadašnjeg prvoligaša Varteksa. Po meni jako dobar golman, dokazani prvoligaški golman, i nadam se da će nam pomoći da se ispuni naša želja, a to je da ostvarimo plasman u prvu ligu - rekao je predsjednik Cvek na današnjem potpisivanju ugovora te najavio da je klub u pregovorima s još tri igrača i unutar pet do šest dana bit će zaključen prijelazni rok za NK Varaždin.

_DSC8901.jpg

Ovaj 185 centimetara visoki i 80 kilograma teški golman će tako pojačati konkurenciju na vratnicama NK Varaždina. Nogometom se počeo baviti sa sedam godina, a počeo je upravo u nekadašnjem NK Varteksu. U početku je igrao na različitim pozicijama, ali s devet godina je krenuo u golmanske vode. S 19 godina se preselio u redove najjačeg hrvatskog kluba, GNK Dinamo, gdje je proveo pola godine.

Nakon Dinama, proveo je jednu godinu u tada drugoligašu Segesti, pa je pola godina igrao u slovenskom Zavrču, pa pola godine ponovno u Drugoj HNL u Bistri, a najdulje se u svojoj seniorskoj karijeri zadržao u Interu iz Zaprešića gdje je proveo dvije i pol godine i gdje je branio prije nego se vratio u Varaždin.

- Za povratak u Varaždin sam se odlučio jer želim da skupa probamo popesti Varaždin tamo gdje i zaslužuje biti te da zajedničkim snagam vratimo klub u Prvu ligu. Imam iza sebe 20 i više utakmica branjenja u Prvoj HNL za Inter i mislim da mogu pomoći Varaždinu da uđemo u Prvu ligu - najavio je Mrmić svoje ambicije kao i ambicije kluba, uoči početka sezone.

Mrmić je treće pojačanje kluba uoči početka sezone, dok je ugovor s klubom jučer još potpisao i desni bočni igrač Dominik Perković (21), dosadašnji igrač druge momčadi GNK Dinama iz Zagreba, a prije dva tjedna je ugovor potpisao i Josip Brezovec. Momčad Varaždina su za sada napustili Kabiru, Klepač i Jevtoski.

_DSC8896.jpg

_DSC8928.jpg

_DSC8911.jpg

_DSC8904.jpg

_DSC8899.jpg