Emil Miihram napustio je matični klub u kojem je osvojio brojne svjetske i europske naslove

Nova sezona za KKK Varteks, ove godine bez Emila Milihrama, koji je otišao u zagrebački klub

| 23.3.2017. u 14:17h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Članovi varaždinskog Kajak kanu kluba Varteks nastupili su na spust utrci za kadete, juniore, seniore i rekreativce, koja je održana na rijeci Savi u Sloveniji, od Medvoda do Tacena u Ljubljani. Utrka je ujedno bila i izborna utrka za članove reprezentaciju Hrvatske u klasičnom spustu za kadete, juniore i seniore. 

Tom je utrkom započela nova sezona za varaždinski klub i to bez proslavljenog varaždinskog kanuista Emila Milihrama,  koji od ove godine nastupa za zagrebački Kajak kanu klub Končar.

- Zagreb nudi puno više opcija i bolje je radno okruženje, a naravno stipendija koju pruža Grad Zagreb za vrhuske sportaše je dvostruko veća od one u Varaždinu, jer Zagreb ima neusporedivo više proračunskih sredstava za sport od Grada Varaždina. Jedina greška mi je da sam ovaka potez trebao već prije napraviti - naglasio je Milihram u izjavi za naš tjednik.

Na spust utrci,  na stazi dužine 4,9 kilometara, u konkurenciji 80 natjecatelja iz Slovenije, Austrije, BIH i Hrvatske, članovi KKK Varteks ostvarili su zapažene rezultate. Pobijedili su Katja Bengeri u kanu jednosjedu kod juniorki, Jurica Bengeri u kajaku kod rekreativaca i Maja Štimac u kajaku jednosjedu kod juniorki.

U istoj konkurenciji s Majom nastupila je i Helena Strniščak koja je bila treća. U kategoriji kadeta Roko Bengeri zauzeo je drugo mjesto u kajaku jednosjedu. Ovime je započela kajakaška sezona, bez proslavljenog varaždinskog kanuista Emila Milihrama,  koji od ove godine nastupa za zagrebački KK Končar.