Nogometno središte Sjever uvelo U-9 kategoriju u natjecanja Lige mladeži Foto: ilustracija

Nogometno središte Sjever uvelo U-9 kategoriju u natjecanja Lige mladeži

Varaždinske vijesti | 17.6.2023. u 09:41h | Objavljeno u Sport

Nakon dva desetljeća odlično organiziranih pionirskih kategorija U-15, U-13 i U-11, čija se natjecanja održavaju subotom prijepodne, od sezone 2022./23. više nego uspješno organizirano je natjecanje za pretpočetnike U-9 u nedjeljnom terminu, objavio je portal Hrvatskog nogometnog saveza.

Organizacijski osmišljenu od instruktora NS Sjever Sergeja Milivojevića, te uz maksimalnu logističku podršku tajnika Ivana Novaka i povjerenika za natjecanje Dine Kramara, ovaj projekt dokazao je da se na geografski vrlo zahtjevnom području može organizirati vrlo kvalitetno natjecanje s mnogo pozitivne energije.

Poštivajući predložene propozicije Hrvatskog nogometnog saveza, osam najkvalitetnijih klubova iz svih pet županija odigralo je trokružno natjecanje s 21 kolom u šest gradova.

Natjecanje je vođeno kroz Comet sustav, ljestvica je bila informativnog karaktera, a poslije zadnjeg kola svim su sudionicima dodijeljene zlatne medalje.

Koncentracija talenata i kvaliteta odigranih utakmica, minimalni troškovi natjecanja, smanjenje rezultatskog pritiska na trenere te sportsko usmjeravanje roditelja govore o punom pogotku pokretanja Lige U-9 NS Sjever.