Nogometaši Varaždina pripremaju se za kvalifikacijske utakmice s Istrom 1961 Foto: Krešimir Đurić

Nogometni klub Varaždin dobio licencu za Prvu HNL za sezonu 2018./2019.

| 25.5.2018. u 11:39h | Objavljeno u Sport

Na adresu varaždinskog nogometnig drugoligaša danas je stigao dopis iz Hrvatskog nogometnog saveza, točnije od Žalbenog tijela za licenciranje HNS-a, kojim se klub obaviještava da je to tijelo na svojoj sjednici donijelo odluku da se NK Varaždinu izda licenca za Prvu HNL za natjecateljsku 2018./2019. godinu.

Podsjetimo NK Varaždin nije dobio licencu u prvom stupnju postupka licenciranja klubova, koje je bilo u travnju ove godine. Od dosadašnja tri drugoligaša koji su predali zahtjeve, licencu za Prvu HNL sljedeće sezone dobila je samo Gorica,koja je u međuvremenu izborila izravan plasman u Prvu HNL slijedeće sezone, dok su Dugopolje i Varaždin imali mogućnost na žalbu na odluku, u roku od 8 dana.

Tijekom žalbenog postupka klubovi kojima je odbijena molba za licencu u prvom stupnju mogli su iznositi nove činjenice ili dokaze, kao i prijedloge novih dokaza. I NK Sesvete su prvo predale, ali nakon toga i odustale od zahtjeva za izdavanje licence za Prvu HNL.

Dobivanje licence NK Varaždinu je glavni preduvjet za odigravanje skorašnjih kvalifikacijskih utakmica za popunu Prve HNL s predposljednjim sastavom Prve HNL, Istrom 1961, koja također nije dobila licencu u prvom stupnju, ali je i pulskom klubu danas dodijeljena licenca.

Kvalifikacijske su utakmice na rasporedu 30. svibnja u Puli i 2. lipnja u Varaždinu od 19 sati.