Nogometaši Varteksa pobijedili i u drugoj pripremnoj utakmici, vratili se nakon zaostatka 0:2 Foto: ilustracija

Nogometaši Varteksa pobijedili i u drugoj pripremnoj utakmici, vratili se nakon zaostatka 0:2

| 31.7.2023. u 10:13h | Objavljeno u Sport

Nogometaši Varteksa pobijedili su i u drugoj pripremnoj utakmici, na gostovanju u Maču, pobijedivši domaći Gaj 3:2, iako su gubili 2:0.

Gaj je također trećeligaš, koji igra u vrlo snažnoj 3. NL Centar, s čak 18 klubova, a sezonu su završili na 11. mjestu. Radi se o odličnoj ekipi, koja u svojim redovima ima više igrača koji su igrali i 1. HNL, a ovog ljeta pojačali su se s najboljim strijelcem NK Varteksa u povijesti, Tihomirom Šoštarićem.

Upravo jeon bio strijelac za 2:0 vodstvo domaćina u 24. minuti.

Nije Varteks igrao loše, parirali su domaćinima, koji su iz dva udarca stigli do dva gola. U obrani radi lakših ozljeda nisu mogli nastupili Vlah i Kos, pa je od prve minute zaigrao Anđelković, dok je Kukec povučen u obranu.

Bumbari su po prvi puta zaigrali i s tri napadača, isprobavši kako bi funkcionirao tercet Kanceljak, Glavica, Rumbak.

Unatoč ranom vodstvu Gaja, Bumbari se nisu predavali, pa do kraja poluremena Glavica smanjuje na 2:1.

A potpuni preokret gledamo u drugom dijelu, gdje je puno dinamike donio ulazak Mikičića u vezni red. Odluka o pobjediniku je pala u samo par minuta. Mikičić je prvo asistent za izjednačujući pogodak Saši Stojku, u 65. minuti a potom i sam pogađa za 3:2, u 67. minuti.

Utakmica se igrala s početkom u 17 sati, po vrlo vrućem vremenu, što je dodatno otežalo utakmicu igračima na terenu.

Sljedeća pripremna utakmica Varteksa bit će 5.8., kada na Slobodi, s početkom u 18 sati, gostuje zagrebački četvrtoligaš Špansko.

Označeno u