Nogometaši Varaždina otputovali u Medulin, u autobusu jedno novo ime, a očekuje se još jedno Foto: Dražen Novosel

Nogometaši Varaždina otputovali u Medulin, u autobusu jedno novo ime, a očekuje se još jedno

| 10.1.2024. u 13:50h | Objavljeno u Sport

Nogometaši Varaždina danas su u 13 sati i 30 minuta s parkirališta kod svog stadiona otputovali za Medulin,gdje će se pripremati narednih deset dana.

Sportski direktor i trener momčadi Nikola Šafarić imat će u Medulinu na raspolaganju 26 igrača, među kojima je i novopridošli dvadesetšestogodišnji Jurica Poldrugač,krilni napadač, koji je došao iz redova austrijskog drugoligaša Lafnitza. Inače, očekuje se da će se momčadi u Medulinu ovih dana priključiti još jedan igrač, koji bi trebao biti pojačanje za nastavak sezone.

Jurica Poldrugač je ofenzivni vezni igrač, koji može igrati i na krilu i u špici, a do sada je nosio dres austrijskog drugoligaša Lafnitza.

Prošao je nogometnu školu Slavena Belupa, odakle je otišao u Trnje, Kustošiju, Hrvatski dragovoljac, bio i u Tehničaru iz Cvetkovca, a onda se otisnuo u treću austrijsku ligu, u Allerheiligen. 

Tamo je, zahvaljujući svojim igrama, "zaradio" transfer u drugu austrijsku Bundesligu, u momčad Lafnitza, gdje je prošle sezone postigao 13 golova, od toga čak sedam izvan šesnaesteca.

Tijekom jeseni bio je strielac četiri pogotka i imao četiri asistencije, te je bio standardan u desetoplasiranoj momčadi lige. Jurica Poldrugač je bratić Dalibora Poldrugača, nekadašnjeg igrača Dinama, Zagreba, Slavena Belupa...

Uz treninge, momčad Varaždina če u Medulinu sudjelovati i na jubilarnom 10. Arena Cupu, kojeg organiziraju Turistička zajednica općine Medulin te Arena Hospitality Group.

Turnir se održava od 10. do 20. siječnja, a na njemu će sudjelovati 8 klubova koji su raspoređeni u dvije grupe. Varaždin se nalazi u grupi Finera, a suparnici će biti Istra 1961 (11.01. - 11:00), Radnički iz Novog Beograda (14.01. - 11:00) i Gorica (17.01 - 14:30).

Druga grupa nosi naziv Ceja, a u njoj se nalaze Slaven Belupo, Lokomotiva, Kapfenberger i Rudar iz Pljevlja.

Nakon 3 odigrane utakmice grupne faze, četvrtoplasirana momčad grupe Ceja igrat će sa četvrtoplasiranom momčadi grupe Finera (19.01 - 11:00), a u istom terminu igrat će se i utakmica trećeplasiranih klubova.

Zatim slijedi utakmica drugoplasiranih momčadi (20.01 - 11:00), a na kraju igra i finalna utakmica između prvoplasiranih momčadi dviju grupa (20.02. - 14:30).