Nogometaši Varaždina izgubili dva boda u nadmetanju s Mladosti iz Ždralova

| 5.11.2016. u 15:43h | Objavljeno u Sport

Nogometaši Varaždina, iako su većim dijelom susreta bili bolji suparnik danas su na svom stadionu, pred oko 300 gledatelja, osvojili tek bod odigravši 1:1 (1:0), u nadmetanju s četvrtoplasiranom Mladosti iz Ždralova, koja je izjednačila iz svog drugog napada prema golu Varaždinaca. Prema viđenom Varaždin u današnjem susretu 12. kola Treće HNL Istok nije osvojio bod, već je izgubio dva.

Za razliku od pošlog susreta, kada je bio zbog ozljeda tanki igrački kadar, trener Varaždina Miljenko Telebar imao je na raspolaganju sve igrače, osim ozlijeđenog Srpaka, međutim, već u 5. minuti trener domačina bio je primoran napraviti neplaniranu izmjenu jer je zbog ozljede lože teren morao napustio Dino Kresinger. Umjesto njega u igru je ušao Dario Jertec, kojemu je to bio povratak u sastav i na teren, jer ga, zbog ozljede ramena, nije bilo u momčadi u posljednja tri tjedna, točnije od utakmice u Osijeku.

U prvom dijelu nazočnih tristotinjak gledatelja vidjelo je potpunu dominaciju Varaždinaca, pri čemu su gosti tek jednom prešli u polje domaćina, a u prvih 45 minuta nisu uputili ni jedan udarac prema golu Galošija. Na prvu priliku gledatelji su čekali 14. minuta, kada je pokušao Jertec sa 16 metara, ali je netko iz obrane gostiju uklizao u udarac u posljednju trenutak i loptu skrenuo u korner.U 19. minuti Kolarić je sjajno probio desnu stranu, ušao u kazneni prostor i zavrnuo povratnu loptu u sredinu šesnaesterca, ali u gužvi pred golom Mladosti gostujući obrambeni igrači rasčistili su prijetnju.

U 20. minuti velika šansa bila je za Jagačića do kojeg se odbila lopta od vratara Srbljanovića, nakon udarca Golubara. Lopta upućena od Jagačića pogodila je igrače Mladosti koji su bili pred golom gostiju. U 28. minuti Jertec je s 18 metara lijevo iskosa gađao lijevi gornji kut vratara Mladosti ali je lopta završila zamalo iznad grede.

Minutu kasnije Drožđek je probio desnu stranu i ubacio loptu u kazneni prostor paralelno s gol linijom, ali nije bilo nikoga od domaćih igrača koji bi je pospremio u mrežu. U 31. minuti konačno zasluženo vodstvo za varaždinsku momčad, a strijelac je bio Golubar, nakon što je loptu s lijeve strane u kazneni prostor ubacio Vuk. Na ubačenu loptu natrčao je Golubar, riješio se obrambenih igrača, prevario golmana i poslao je u praznu mrežu.

Već u prvoj minuti nastavka susreta Varaždin je mogao povećati vodstvo, jer se u sjajnoj prilici našao Golubar, ali je njegov udarac sa sedam metara vratar Srbljanović obranio. Vratar Mladosti je u 49. minuti obranio i udarac Jerteca iz neposredne blizine, a zaustavio je i loptu Vuka u 51. minuti, koji je iz blizine loptu poslao u desni gorni kut vratara Srbljanovića. U 59. minuti Šafarić je iz slobodnog udarca s desne strane odigrao za Režića, koji je bio sam u kaznenom prostoru, ali njegov udarac završio je iznad gola gostiju.

U 62. minuti sjajna akcija Drožđeka i Jagačića po lijevoj strani, koju je završio Jagačić udarcem s oko 11 metara, a lopta je otišla po zemlji u gol autu, daleko od gola gostiju.  U 64. minuti prva opasna akcija gostiju. Na sredini terena Režić nije uspio u skoku osvojiti loptu, koja je došla do Sučića. On se sjurio po desnoj strani, ušao u kazneni protor i pucao, no srećom, Galoši je loptu koja je otišla ispod njega, poslao u korner. Iz tog kornera gosti su izjednačili na 1:1 , a strijelac je u 64. minuti bio Matija Vrbanić.

U 75. minuti akciju Jeteca i Vuka završio je Vuk udarcem s oko 18 metara, preslabo za vratara Srbljanovića.

S obzirom da je u ovom kolu drugoplasirano Međimurje izgubilo na svom terenu od Slavonije 2:1, Varaždin je i dalje prvi na tablici s 27 bodova, četiri više od Međimurja i Slavonije. U sljedećem kolu Varaždin će biti gost Višnjevca.