Seniorke NK Varteksa Foto: NK Varteks

NK Varteks: Varaždin je zaslužio da ima i žensku ekipu

| 27.1.2021. u 13:48h | Objavljeno u Sport

Prošle godine, Varaždin je postao bogatiji za još jedan klub koji se natječe na nacionalnoj razini. Nogometni klub Varteks je osnovao i seniorsku žensku selekciju koja nastupa u Drugoj HNL za žene. Varteks nije bio jedini županijski predstavnik u ligi, ali je ŽNK Lepoglava u međuvremenu odustala od natjecanja. Trener, koji vodi seniorsku ekipu, je Velimir Žganec, dugogodišnji trener mlađih uzrasta u Varteksu i nekadašnji trener mlađih uzrasta u NK Zavrču, u kojeg je svojevremeno nakon neslavnog pada nekadašnjeg prvoligaša Varaždina otišla cijela kolonija varaždinskih igrača.

Iz Slovenije u Varteks

- Nakon nekoliko godina rada u Sloveniji tražio sam promjenu i odazvao se na poziv NK Varteksa da treniram U-13 i U-17 selekcije. Nakon nekoliko godina došlo je do ideje da se otvori i ženska selekcija. U taj projekt krenuli smo radoznalo i nismo znali što nas čeka te kakav će biti odaziv djevojaka. Jedino što smo znali je da želimo da jedan klub u Varaždinu ima i žensku selekciju. Mi smo mali, ali ambiciozan grad koji to može imati, a ispostavilo se da je bio jako dobar odaziv i došlo nam je puno djevojaka u klub - rekao je Žganec.

Varteks je na samom početku prvenstva bio jedan od dva kluba iz županije koji su igrali u Drugoj HNL, ali je, na žalost, nedugo nakon početka sezone ŽNK Lepoglava odustala od natjecanja i velik dio njihove ekipe se osipao i prešao u redove Varteksa.

- Klub se tamo ugasio i dosta djevojaka je prešlo, ali nije došlo toliko koliko su svi mislili. Dobar dio došao nam je iz Lepoglave, ali i iz Katarine Zrinski, Križevaca, kao i neke cure koje su nekada igrale nogomet, mali nogomet i slično, ali i djevojke koje se do sada nikada nisu bavile nogometom. Imamo miješanu ekipu od djevojaka s manje iskustva do onih s više iskustava, koje im služe kao mentori da im pomognu u nogometnom razvoju - objasnio je Žganec.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...