Samir Toplak i Toni Dalić Foto: Dražen Novosel

NK VARAŽDIN Ove pripreme počinjemo u boljoj situaciju od prošle sezone

VV | 4.8.2020. u 12:16h | Objavljeno u Sport

- Ove pripreme počinjemo u nešto boljoj poziciji nego prošle sezone jer imamo neki kostur ekipe koji je naš trener odlučio da ostane takav kakav jest i sada nam preostaje dodavanje onog što nam fali i finese. S obzirom da nikada nismo imali kraće vrijeme za pripremu za novu sezonu i poslaganje ekipe, nećemo drastično mijenjati ekipu i sigurno ćemo probati napraviti sve što je trener zatražio i na kojim pozicijama da nađemo adekvatke igrače - rekao je Toni Dalić, direktor NK Varaždina na današnjoj službenoj novinarskoj konferenciji početkom priprema za novu sezonu u Prvoj HNL.

- Specifična je situacija, ali već smo prošli sličnu situaciju pod ovom koronakrizom, tako da nije ništa novo to. Kako nama, tako i svima ostalima. Kada sam u svlačionici vidio i Nevistića i Drožđeka i Đuraseka, bilo mi je odmah lakše. Rekao sam i prije, da ako nam ostane barem 80 posto igračkog kadra, iako znam da će netko od njih ipak otići, mogli bi biti spremni, bez obzira što je jako malo vremena. Dolazaka i odlazaka će biti sigurno do listopada, ali kad krene karavana moraš imati kostur ekipe. Nude nam se igrači i nude nam se igrači, ali moramo pomno birati. Ne treba dramiti ili kukati tijekom sezone jer ćemo posložiti sve to s vremenom - objasnio je Samir Toplak, trener Varaždina koji će i u novoj sezoni nastaviti voditi varaždinskog prvoligaša.

- Kao što smo vidjeli na kraju prošle sezone, mislim da ćemo tako nastaviti na početku ove. Možemo svakog dobiti, ali i od svakog izgubiti, ali vjerujem da ćemo imati više pobjeda, nego poraza - objasnio je Toplak.

Od igrača, u klubu su trenutno i neka nova imena, među kojima su Dino Skorup iz Hajduka, na posudbi, dogovoren je nastavak posudbe Kristijana Đuraseka za još najmanje šest mjeseci, stigao je i ljevi bek iz Japana Itsuki Urata, a redove napada je pojačao i Mijo Šabić, najbolji strijelac Druge HNL iz Croatije Zmijavci.

Mini pripreme će trajati dva tjedna, još će sutra igrati susret finala Kupa ŽNS-a Varaždin protiv Ivančice u Ivancu, a generalka uoči početka nove sezone bit će protiv Slaven Belupa u subotu 8. kolovoza u 20 sati.