NK Trakošćan uspješno organizirao 2. Malonogometni turnir Općine Bednja

| 19.6.2022. u 16:58h | Objavljeno u Sport

Mnogobrojni posjetitelji i ljubitelji nogometa ove su subote uživali u sjajnim potezima i golovima igrača 16 malonogometnih ekipa koje su nastupile na 2. Malonogometnom turniru Općine Bednja., a ovogodišnji turnir organizirao je nedavno osnovani Nogometni klub Trakošćan.

Turnir je otvorio tajnik Komisije za mali nogomet HNS-a Romeo Čižmešija, a sudionike je pozdravio općinski načelnik Damir Poljak.

- Sport i rekreacija važan su segment svakog društva. U Općini Bednja svjesni smo toga i izdvajamo znatna sredstva za poboljšanje sportske infrastrukture, pa tako gradimo sportski objekt u Pleši, a Ministarstvo turizma i sporta prijavili smo projekt velikog nogometnog igrališta vrijedan 2,8 milijuna kuna. Nadamo se da će nam taj projekt proći jer NK Trakošćan će iduće godine započeti s natjecanjima u Županijskoj nogometnoj ligi i treba nam pravi stadion s odgovarajućim uvjetima – rekao je načelnik Poljak poželjevši sudionicima turnira uspjeh te fer i korektnu borbu.

Pobjednik ovogodišnjeg turnira je ekipa „Slavek i prijatelji” iz Golubovca koja je u napetom i neizvjesnom finalu svladala ekipu „Furious Express i Pilana Draganić” rezultatom 2:1.

I utakmica za treće mjesto bila je vrlo uzbudljiva, a ekipa „KR BAU” iz Jesenja je nakon preokreta odnijela pobjedu nad ekipom „PORTAL Graditeljstvo” koja je prošle godine bila treća.

Najbolji vratar turnira je Alen Đurman, a najbolji igrač Darko Jagić, obojica članovi pobjedničke ekipe „Slavek i prijatelji”. Najbolji strijelac sa šest postignutih pogodaka bio je Antonio Jamičić iz drugoplasirane ekipe „Furious Express i Pilana Draganić”.

- Izuzetno smo ponosni što već drugu godinu za redom uspijevamo organizirati, sada već respektabilan, turnir u Općini Bednja. Ove godine su naše veselje i ponos još veći jer je organizaciju turnira preuzeo NK Trakošćan. Želimo da ovaj turnir postane tradicija našega kraja - rekao je predsjednik NK Trakošćan Ivan Knez.

Zahvalio je svim ekipama, posjetiteljima i svima koji su na bilo koji način pridonijeli održavanju turnira.

- Sljedeći cilj nam je stvoriti osnovne uvjete za rad i razvoj mladih nogometaša u NK Trakošćan, počevši od same infrastrukture kluba. Želja nam je da već sljedeće godine krenemo s prvim selekcijama ekipa i natjecanjima, od mlađih uzrasta sve do seniorske i veteranske ekipe - zaključio je Knez.