Nika Svetec osvojila treće mjesto na seniorskom teniskom Prvenstvu Hrvatske u Zadru Foto: TK Varaždin 1181

Nika Svetec osvojila treće mjesto na seniorskom teniskom Prvenstvu Hrvatske u Zadru

VV | 11.7.2021. u 16:22h | Objavljeno u Sport

U Zadru se od 6. do 11. srpnja održalo seniorsko Prvenstvo Hrvatske u tenisu na kojem je sudjelovalo i par predstavnika iz Varaždina. Sjepan Ivanek, Ana Mukić i Nika Svetec, svi iz Teniskog kluba Varaždin 1181, su sudjelovali na prvenstvu, a najbolji rezultat je ostvarila Nika Svetec osvojivši treće mjesto u pojedinačnoj konkurenciji i konkurenciji parova.

Nakon što je u prvom kolu bez borbe protiv Renate Cipetić (Dalmacijacement) prošla u drugo kolo gdje je sa 7:6 i 7:6 bila bolja od favoritkinje i treće nositeljice turnira Noe Krznarić, u četvrtfinalu je svladala Saru Zalukar (Top Spin) sa 6:2 i 6:2, dok ju je u polufinalu zaustavila Tena Lukas sa 6:2 i 6:2. Nika Svetec je također dogurala do polufinala parova gdje je uz Katarinu Duić Plumtree (Split 1950) izgubila od para Klare Vukičević (Pomak) i Tare Wurth (Zagreb) sa 6:1 i 6:3.

Ana Mukić je bila bez protivnice u prvom kolu, dok je u drugom kolu izgubila od Katarine Duić Plumtree sa 6:4 i 6:0, a Stjepan Ivanek je zaustavljen već u prvom kolu protiv prvog nositelja Bože Baruna sa 6:3 i 6:1.