Vozači su danas imali etapu od Crikvenice do Umaga Foto: KL-Photo

Nicola Ruffoni pobjednik 4. etape Tour of Croatia, Rogina danas 70., ukupno 12.

| 21.4.2017. u 18:03h | Objavljeno u Sport

Talijan Nicola Ruffoni pobjednik treće, slavio je i u današnjoj četvrtoj etapi biciklističke utrke Tour of Croatia koja se vozila od Crikvenice do Umaga, dužine 171 kilometar. U posljednjih nekoliko metara današnje etape, talijanski vozač, član momčadi Bardini, došao je do druge etapne pobjede. Riccardo Minali bio je drugi, a Rus Ivan Savitckii treći.

Varaždinski vozač Radoslav Rogina, član slovenskog Adria Mobila je 12. u ukupnom poretku sa zaostatkom od 45 sekundi za vodećim Nibalijem, dok je četvrtu etapu završio na 70. mjestu, sa 7 sekundi zaostatka za pobjednikom Ruffoniem.

Današnja četvrta etapa bila je bez varaždinskog biciklista Kristijan Đurasek, koji je morao napustit utrku zbog ozlijede. Jučer, trećeg dana natjecanja, do tada vodeći u ukupnom poretku utrke Tour of Croatia, hrvatski biciklist član UAE Team Emirates, Kristijan Đurasek. pao je kod Pakoštana, oko 45 kilometara prije kraja dionice, no uspio je završiti etapu, na 112. mjestu, s dvije minute i 32 sekundu zaostatka.

Po ulasku u cilj otišao je na liječnički pregled, službeni nalaz je pokazao da ništa nije slomljeno. Đurasek je prošao s ozljedom rebra, a danas je odlučeno da Đurasek zbog ozljede napušta utrku, na kojoj je nastupio prvi puta i bio je jedan od favorita za ukupnu pobjedu.

Sutra je na rasporedu peta etapa od Poreča do Učke, duga 141 kilometar. Ovo je kraljevska etapa ovogodišnje utrke. Bit će to pravi ispit mentalne i fizičke snage pojedinca i njegove ekipe. Ova etapa ukupno zbraja preko 3000 metara uspona i gotovo sigurno možemo reći da će se ovdje odlučiti ukupni pobjednik utrke Tour of Croatia 2017.