Kristijan Đurasek (desno) bio je pobjednik jučeašnje,druge etape utrke Tour of Croatia Foto: KL-Photo

Nicola Ruffoni pobjednik 3. etape Tour of Croatia, Rogina 25.,a Đurasek 112.

| 20.4.2017. u 17:11h | Objavljeno u Sport

Pobjednik treće etape biciklističke utrke Tour of  Croatia, koja se vozila danas od od Imotskog do Zadra, dužine 237 kilometara, talijanski je vozač Nicola Ruffoni, član momčadi Bardini, koji je u cilj stigao u vremenu 5 55'27''. Bila je to najduža dionica trećeg izdanja Toura of Croatia, prvih 170 kilometara vozači su imali probleme s jakim vjetrom, a pobjednika je odlučio završni sprint.

Drugo i treće mjesto zauzeli su talijanski vozači Giacomo Nizzolo i Riccardo Minali. Četvrti je bio turski vozač Orken, peti Rumunj Grosua, a na šestom i sedmom mjestu bili su ponovno talijanski biciklisti Roberto Ferrari i Marco Canola, koji su imali vrijeme pobjednika treće etape.

Pobjednik jučerašnje druge etape Varaždinac Kristijan Đurasek pao je za vrijeme prolaska kroz Pakoštane, zbog čega je na cilj došao kao 112., sa zaostatkom od 2 minute i 32 sekunde za pobjednikom, a u ukupnom poretku je 34. sa zaostatkom od 2 minute i 28 sekundi za vodećim Španjolcem Jaime Rosonom Garciom. Radoslav Rogina danas je bio 25., a u ukupnom plasmanu je 13., najbolje plasirani hrvatski vozač, sa 43 sekunde zaostatka za vodećim.

Sutra će se voziti četvrta etapa Tour of Croatia od Crikvenice do Umaga. 171 kilometara duga četvrta etapa bit će idealna za bjegove skupine biciklista. Crikveničko zaleđe, prolazak kroz Novi Vinodolski i Bribir prilika su za napade i ovdje vrlo lako može doći do odvajanja skupine biciklista.

Posebno je interesantan prolazak kroz tunel Učka, čime će se iz Kvarnera biciklisti i cijela karavana preseliti u Istru. Druga faza utrke je mirnija i omogućava ekipama sprintera da kontroliraju utrku i pripreme teren za svoje lidere. Za očekivati je da će pobjedu na ovoj etapi osvojiti jedan od sprintera koji bi prvi trebao proći ciljem smještenim uz ATP stadion u Umagu.

Treća etapa:

1     Nicola RUFFONI         ITA     BRD     27     5:55:27     14     14
2     Giacomo NIZZOLO     ITA     TFS     28     +0     5     5
3     Riccardo MINALI        ITA     AST     22     +0     3     3
4     Ahmet ORKEN           TUR     TRK     24     +0         
5     Eduard Michael        GROSU   ROU     NIP     25     +0         
6     Roberto FERRARI     ITA     UAD     34     +0         
7     Marco CANOLA        ITA     NIP     29     +0         
8     Daniel AUER           AUT     RSW     23     +0         
9     Ivan SAVITSKIY     RUS     GAZ     25     +0         
10     Nicolas MARINI     ITA     NIP     24     +0