Zoran Kastel i Ivan Nevistić na današnjem druženju s novinarima u klubu Foto: Dražen Novosel

Nevistić: Onom tko ne vjeruje u prvo mjesto i plasman u Prvu ligu nije mjesto u svlačionici

| 5.4.2019. u 11:02h | Objavljeno u Sport

Momčad Varaždina će sutra u sklopu 19. kola Druge HNL na stadionu Varteksa ugostiti sastav Solina. Varaždin je drugi na tablici s 3 boda manje od lidera prvenstva, momčadi Šibenika, dok je Solin posljednji na tablici.

- U momčadi neće biti Senića koji ima tri žuta kartona, Ćelić se jučer priključio treninzima i nadamo se da će biti spreman za sutrašnje nadmetanje, baš kao i Jertec, koji ovaj tjedan,također zbog ozljede nije bio u trenažnom procesu. Od prije je ozlijeđen Posavec, dok su ostali u konkurenciji za sutrašnji susret - rekao je pomoćni trener Varaždina Zoran Kastel na današnjem redovitom druženju s novinarima u klubu.

Varaždin i Solin nedavno su u sklopu zimskih priprema odigrali prijateljski susret, koji je završio bez golova.

- Solin je jako čvrsta i organizirana momčad, koja ovog proljeća još nije pretrpjela poraz. Taj smo susret odigrali s kombiniranom momčadi. Jako su nezgodna momčad koja igra u formaciji 3-5-2, odnosno 5-3-2, dakle brane se s pet igrača i dva napadača puno preskaču igru i traže puno duel igru, sok odbijenu loptu i u fazi obrane morat ćemo biti blizu njihovih igrača istrpjeti puno duela i uzeti puno drugih lopti. Solin će se doći boriti za ostanak i pokušat će sve da dođu do bodova, a na nama je da opravdamo ulogu favorita. Kvaliteta je na našoj strani ali sve to treba prezentirati i na terenu, trebamo pokazati da više želimo pobjedu i onda neće biti problema za rezultat - zaključio je Kastel.

Vratar Varaždina na posudbi iz Rijeke Ivan Nevistić svjestan da je svaka utakmica do kraja prvenstva vrlo bitna, ali nema prevelikog pristika zbog imperativa rezultata među igračima u svlačionici nema.

- Svjesni smo situacije da moramo pobijediti u svakom susretu, s time moramo živjeti i tako moramo ulaziti u svaku utakmicu. Znamo da će i sutra, bez obzira što igramo protiv posljednjeplasirane momčadi, biti sve samo ne lagana utakmica, jer se Solin bori za ostanak u ligi i bit će motiovirani. Međutim moramo gledati prvenstvenoo sebe,bolji smo od njih, imamo veću kvalitetu što ćemo sutra i pokazati - naglasio je Nevistić.

Vjeruje da će Varaždin ove sezone izboriti plasman u Prvu HNL bez dodatnih kvalifikacija.

- Onom tko ne vjeruje da ćemo nakon 26 kola biti prvi i da ćemo izboriti Prvu ligu nije mjesto u svlačionici. Do zadnje utakmice moramo dati sve od sebe da to i ostvarimo i siguran sam da ćemo to napraviti - zaključio je Nevistić.

Sutrašnji susret između Varaždina i Solina igrat će se na stadionu Varteksa od 16 sati i 30 minuta. U istom terminu, ali danas, kolo otvaraju Sesvete i Šibenik.