"Nešto novo, nešto drugačije" - sudjelujte u Challenger Race Varaždin 2023.!

Varaždinske vijesti | 28.9.2023. u 15:05h | Objavljeno u Sport

U sklopu obilježavanja Europskog tjedna sporta, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina u suradnji s Udrugom za promicanje tjelesne aktivnosti i zdravlja "Active Vita" te pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, poziva sve zaljubljenike u sport i izazove na sudjelovanje u timskoj utrci - Challenger Race Varaždin 2023.

Europski tjedan sporta je inicijativa Europske komisije koja promiče sport i tjelesnu aktivnost diljem Europe. Pokrenut 2015. godine, ovaj tjedan ima za cilj potaknuti građane na redovitu tjelesnu aktivnost i podići svijest o važnosti aktivnog načina života.

Tjedan sporta namijenjen je svima bez obzira na dob, podrijetlo ili tjelesnu pripremljenost.

Challenger Race Varaždin 2023., održat će se u subotu, 30. rujna 2023., s početkom u 10 sati na vanjskim terenima Sportskog centra Graberje.

Radi se o izazovnoj timskoj utrci u parovima koja će testirati izdržljivost i timsku koordinaciju sudionika. Natjecatelji će se suočiti s raznovrsnim izazovima poput trčanja, preskakanja, nošenja tereta i bacanja, a cilj je savladati ove zadatke u što kraćem vremenu.

Sudjelovanje u utrci je otvoreno svima starijima od 15 godina, bez obzira na prethodno sportsko iskustvo. Timovi mogu biti sastavljeni od dvije žene, dva muškarca ili žene i muškarca.

Prijave su besplatne i još uvijek su otvorene do danas (četvrtak) do ponoći. Za prijavu, pošaljite e-mail na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., s nazivom tima, imenima svakog člana tima, spolom i godinom rođenja.

Otvaranje i registracija sudionika očekuje se od 8.30 do 9.00 sati, a brifing će se održati u 9.15 sati. Natjecanje započinje u 10.00 sati.

Challenger Race Varaždin 2023. prilika je da testirate svoje sposobnosti, steknete nova prijateljstva i provedete aktivan dan u dobroj zabavi.

Broj prijava je ograničen na 30 ekipa, a trenutno je prijavljeno 15 ekipa. Ako bude slobodnih mjesta, prijave će biti moguće i na licu mjesta u subotu, 30.9. od 8.30 do 9.00 sati.

Vremenska prognoza najavljuje povoljne uvjete za aktivnosti na otvorenom. Svi natjecatelji će za uspomenu na sudjelovanje dobiti šiltericu s logom utrke, energiju natjecateljima će podići energetski napitak „Vindije“, a za najbrže i najspretnije osigurat će se nagrade koje donosi "Biovitalis".

-S obzirom na to da su prioriteti i posebne poruke Europskog tjedna sporta 2023. usmjerene na sudjelovanje, uključenost i inovacije, od tuda je proizašla ideja za nešto novo i drugačije - Challenger Race Varaždin 2023. Ovo nije samo utrka, već prilika da zajedno slavimo aktivni način života i sportski duh - poručila je Anica Sitar, stručna suradnica u ZSUGV, ujedno pozivajući na utrku.