Miroslav Aksentijvić 8lijevo) i predsjednik Saveza Zdeslav Barać Foto: hou

Nekadašnji trener OK Varaždina Miroslav Aksentijević opet hrvatski izbornik ženske vrste

| 26.11.2015. u 21:50h | Objavljeno u Sport

Hrvatski odbojkaški savez i Angelo Vercesi, dosadašnji izbornik hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije, sporazumno su okončali  dosadašnju suradnju. Uzroke treba prvenstveno tražiti u fizičkoj dislociranosti Vercesija, koji živi u Brazilu, i značajnog dijela njegovog stručnog stožera, kako od Hrvatske tako i dijela međunarodne odbojkaške scene u kojoj igraju i nastupaju ponajbolje hrvatske odbojkašice.

Želeći prebroditi uočenu novonastalu situaciju, Upravni odbor HOS–a je odlučio kao rješenje za nastup u Turskoj imenovati poznatog stručnjaka i nekadašnjeg izbornika ženske odbojkaške reprezentacije Miroslava Aksentijevića. Srpski trener iz Valjeva, koji od 2004. ima i hrvatsku domovnicu, već je vodio žensku reprezentaciju, na EP-u u Poljskoj 2009. godine i godinu dana kasnije na Svjetskom prvenstvu u Japanu. Na oba natjecanja su hrvatske odbojkašice zapele u skupini.

Najveći uspjeh u Hrvatskoj ostvario je 2004. i 2005. kada je s odbojkašima Varaždina osvajao naslov državnog prvaka prekinuvši tadašnju dominaciju zagrebačke Mladosti. Prednost je u ovom trenutku dana Aksentijeviću, jer je prije više godina obavljao ovu dužnost, dobro poznaje sve hrvatske odbojkašice i u stanju je odmah se staviti na raspoaganje Hrvatskom odbojkaškom savezu  tj. preuzeti najbolju žensku odbojkašku vrstu.

Hrvatske odbojkašice od 4. do 9. siječnja iduće godine u Ankari očekuju europske kvalifikacije za OI u Rio de Janeiru. Na turniru će nastupiti osam reprezentacija. Hrvatska će igrati u skupini A zajedno s domaćinom Turskom, Njemačkom i Nizozemskom,