Nekada mali varaždinski disc golf turnir, danas privlači najbolje svjetske igrače

V.V. | 22.10.2016. u 13:37h | Objavljeno u Sport

U Varaždinu će se od 4. do 6. studenog održavati 5. međunarodni disc golf turnir Drava Forester. Kod Gradske sportske dvorane zaigrat će stotinjak igrača iz cijele Europe, ali i Kanade te SAD-a. Tijekom tog vikenda će, osim u sportu, uživati u lokalnim znamenitostima, tradicijskim jelima i vinu te kroz bogati program popratnih sadržaja upoznavati kulturne i druge običaje domaćina.

Kvalitetan turistički proizvod

Turnir je u Varaždinu prvi put organiziram 2012. godine, uz sudjelovanje 28 igrača iz Hrvatske, Austrije, Slovenije i Norveške, a od tada se kontinuirano razvija i po broju sudionika kao i po količini popratnih sadržaja što su prepoznali mnogi igrači iz Zapadne Europe i usmenom predajom napravili mu odličnu promociju. Posebno je velik interes igrača iz skandinavskih zemalja kojima je Hrvatska privlačna destinacija zbog povoljnih cijena i ugodne klime.

Iz tog razloga, Drava Forester postaje i turistički značajno događanje, a disc golf se pozicionira kao kvalitetan turistički proizvod koji bi mogao dati značajan doprinos razvoju sportsko-rekreativnog turizma u Hrvatskoj, kako na kontinentu tako i na moru.

DravaForester 2015 2

Najbolji sportski potez

Posebno zadovoljstvo organizatorima iz tvrtke Lagoda pruža činjenica da će u turniru sudjelovati i američki disc golf profesionalac Philo Brathwaite. Ovaj stanovnik Los Angelesa među 25 je najboljih igrača svijeta, a svjetsku slavu i van disc golf zajednice Philo je stekao ove godine kada je na turniru u američkoj državi Oregon uspio postići iznimno rijedak „albatros“, odnosno kada je stazu dužine 260 metara i predviđenu da se odigra u pet bacanja, uspio završiti iz drugog bacanja.

Kako je taj potez snimljen i objavljen na društvenim mrežama odmah se viralno proširio svijetom, a brojne TV kuće su ga preuzele i uvrstile u svoje izbore najboljih sportskih poteza (npr. ESPN Sportcenter Top10).

- Dolazak igrača ovakvog renomea veliki je plus za promociju i daljnji razvoj varaždinskog disc golf turnira i ostalih disc golf događanja koje u Hrvatskoj organizira tvrtka Lagoda, a koje su jedinstveni sportsko-rekreativni turistički proizvodi u Europi - poručuju iz Lagode.

Turnirska natjecanja odvijati će se na prostoru uz dvoranu „Arena“ tijekom petka, subote i nedjelje od 9 do 15 sati.

Najzanimljiviji dio za publiku biti će u nedjelju od 13:30 sati kada će se održati finalni dio natjecanja s najboljih pet igračica i igrača.

Što je disc golf?

Ne znate što je disc golf? Niste jedini, s obzirom da je u Hrvatskoj ovo sport koji tek započinje svoj veliki "boom". Sport je atraktivan, zanimljiv i ono što je najvažnije – jeftin, kako za organizatore tako i za same igrače.

Disc golf se igra vrlo slično klasičnom golfu uz razliku u tome što igrači, umjesto da koriste palicu i lopticu, bacaju posebno dizajnirane diskove u disc golf koš. Najvažnija razlika između klasičnog golfa i disc golfa je da za potonji nisu potrebni skupi, umjetno uređeni tereni već je za dobar teren idealna netaknuta priroda čije uređenje ne zahtijeva nikakve značajnije intervencije u prirodi pa je sport ekološki pogodan.

Više informacija o disc golfu potražite na www.lagodadiscgolf.com, a o samom turniru na www.dravaforester.com.

Označeno u
Video sadržaj