Nedeljanec sutra ugošćuje hrvatskog prvaka GNK Dinamo, što je uvod u proslavu 40 godina postojanja kluba Foto: Dražen Novosel

Nedeljanec sutra ugošćuje hrvatskog prvaka GNK Dinamo, što je uvod u proslavu 40 godina postojanja kluba

| 9.10.2021. u 16:32h | Objavljeno u Sport

Četvrtoligaš Nedeljanec će sutra u prijateljskom susretu, koji će početi u 15 sati, na svom terenu ugostiti GNK Dinamo iz Zagreba.

Susret s aktualnim hrvatskim prvakom dogovoren je zahvaljujući hrvatskom reprezentativcu Marku Rogu, bivšem igraču Varaždina i Dinama, koji je prve nogometne korake napravio u Nedeljancu, zatim treneru Nedeljanca Damiru Maretiću i treneru Dinama Damiru Krznaru.

Maretić i Krznar bili su suigrači u nekadašnjem prvoligašu Varteksu, sve dok Krznar 1995. godine nije napustio Krojače i karijeru nastavio u redovima Dinama, gdje je bio sve do 2004. godine, kada je prešao u Inter iz Zaprešića.

Krznar je na klupu Dinama došao krajem prošle sezone, nakon što je ostavku dao dotadašnji trener Zoran Mamić. Damir Maretić je na klupi Nedeljanca već sedmu sezonu.

Dinamo će, kako je najavljeno, u Nedeljancu gostovati u najjačem sastavu,u kojem jedino neće biti reprezentativaca, a što će biti prilika navijačima aktualnog hrvatskog prvaka i hrvatskog predstavnika u Europskoj ligi da vide svoje ljubimce na djelu u nadmetanju s domaćim sastavom koji je prošle sezone bio u vrhu Četvrte nogometne lige Skupina Čakovec - Varaždin.

- Pozivamo navijače da dođu na naše igralište i da budu dio ove nogometne fešte, s obzirom na to da će Dinamo doći u najjačem sastavu. Iznimna nam je čast i zadovoljstvo da ćemo imati priliku ugostiti Dinamo, kojemu zahvaljujemo što je pristao na odigravanje prijateljske utakmice. Nedeljanec je imao prilike igrati s veteranima Dinama, ali ovo će biti po prvi put da će nam u goste doći prva momčad. Sljedeće godine slavimo 40 godina postojanja kluba i ova utakmica bit će zapravo uvod u tu proslavu - rekao je predsjednik NK Nedeljanec Krunoslav Bistrović.

Ulaznice su u pretprodaji na nekoliko lokacija, među inim i u kafe baru Tip Top u Nedeljancu.