APEL KAPUCINA "Zbog situacije s koronavirusom molimo vas da ne dolazite na sahranu fra Bone" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

APEL KAPUCINA "Zbog situacije s koronavirusom molimo vas da ne dolazite na sahranu fra Bone"

VV | 17.11.2020. u 14:54h | Objavljeno u Aktualno

- Dragi vjernici! Sve nas je jutros zatekla vijest o smrti našeg brata fra Bone Šagija. Nemoguće je riječima opisati koliki je trag ostavio ne samo u našem redu i gradu Varaždinu, već i u cijeloj Hrvatskoj. Svjesni smo koliko je fra Bono značio mnogima od Vas i zasigurno je veliki broj onih koji bi se željeli oprostiti od njega. Međutim, s obzirom na cjelokupnu situaciju uzrokovanu koronavirusom, molimo Vas dragi vjernici da svoju zahvalnost, ljubav i poštovanje koje ste imali prema našem dragom bratu iskažete prvenstveno svojom molitvom. Iako nam je teško ovo izreći i napisati, molimo sve Vas da se suzdržite od dolaska na sahranu i sv. misu zadušnicu zbog loše epidemiološke situacije, te da se pridržavate odredbi kriznog stožera - apeliraju kapucini.

>> Zauvijek nas je napustio fra Bono Zvonimir Šagi

Poručuju da će fra Bono biti sahranjen u kapucinskoj grobnici na varaždinskom groblju.

- Bit će vremena u narednim danima da pohodite njegov grob te mu zapalite svijeću i pomolite se za njega. Hvala Vam na razumijevanju, riječima utjehe i molitvama. Neka ga dragi Bog nagradi za sve dobro koje je učinio. Pokoj vječni daruj mu Gospodine! - poručili su kapucini.