Naslovi viceprvaka i finalista RH u kombinaciji 10 plesova ponovno u redovima SPK Valcer

Varaždinske vijesti | 14.6.2022. u 17:13h | Objavljeno u Sport

U subotu, 11. 06. 2022. godine održano je prvenstvo Republike Hrvatske u kombinaciji 10 plesova u Osijeku u organizaciji Športsko plesne udruge „Feniks“ i Hrvatskog sportskog plesnog saveza.

Prvenstvo Republike Hrvatske u kombinaciji 10 plesova najzahtjevnija je disciplina sportskog plesa, na kojem je Sportski plesni klub „Valcer“ predstavljalo pet pojedinki te pet sportskih plesnih parova što ga svrstava na treći po redu Klub na državnom prvenstvu po broju plesnih parova.

Članovi  SPK „Valcer“ i na ovom su prvenstvu postigli izvanredne rezultate. Ponijeli su dva naslova viceprvaka Republike Hrvatske u kombinaciji 10 plesova koje ponosno nose Eni Kočet u kategoriji pojedinci, starosna kategorija mladež te Andrej Gregurinčić i Chiara Peruško u kategoriji sportski plesni parovi, starosna kategorija mlađa mladež.

Zapažene rezultate postigli su i sljedeći članovi Spk „Valcer“:

Lorena Garojević u kategoriji pojedinci - osnovci osvojila je odlično peto mjesto.

Debitantice Dorja Pernar i Eni Tuđan, nakon otplesanog četvrfinala, polufinala i finala, Dorja Pernar plasirala se na peto mjesto, dok je Eni Tuđan zauzela osmo mjesto u kategoriji pojedinke – mlađa mladež.

U iznimnoj jakoj starosnoj kategoriji pojedinke - starija mladež, Nika Plantak osvojila je šesto mjesto dok je u kategoriji U-21 zauzela peto mjesto.

Vrlo jaka konkurencija bila je i među sportskim plesnim parovima gdje su debitanti Tin Žmuk i Elena Sekovanić zauzeli osmo mjesto, a  njihovi stariji kolege u kategoriji mladeži osvojili: Eugen Sekovanić i Vida Jurak, peto mjesto, Gabriel Novotny i Kiara Črnila, šesto mjesto, Rok Podsečki i Eni Tuđan, osmo mjesto.

Rezultati s državnog prvenstva u kombinaciji 10 plesova pokazatelj su marljivog truda i rada trenera i članova Spk „Valcer“ te predstavljaju lijep završetak jedne plesne sezone.

Nakon kratke pauze, plesače očekuju brojna natjecanja, a među najboljima tu je i najposjećeniji tradicionalni Trofej grada Varaždina u organizaciji Sportskog plesnog kluba Valcer i Plesnog kluba Takt na koji Vas i ovim putem pozivamo.