Naslov državne prvakinje i viceprvakinje u kategoriji solo te viceprvaka u kategoriji parova krase Sportski plesni klub Valcer

Varaždinske vijesti | 19.3.2024. u 11:59h | Objavljeno u Sport

Tijekom vikenda, 16. i 17. ožujka, održano je Prvenstvo Hrvatske u latinsko-američkim plesovima te bodovni turnir u Solinu, u organizaciji plesnog kluba Lambada iz Splita i Hrvatskog sportskog plesnog saveza.
 
Plesači SPK Valcer ostvarili su odlične rezultate. Tanja Baksa postala je državna prvakinja u latinsko-američkim plesovima u kategoriji solo veterani, Dora Dumešić, viceprvakinja u latinsko-američkim plesovima u kategoriji solo mlađa mladež te Andrej Gregurinčić i Eni Tuđan viceprvaci u latinsko-američkim plesovima u kategoriji sportski plesni parovi mladež.

Pored naslova prvaka i viceprvaka slijede i izvanredni rezultati ostalih članova kluba, koji su među vrlo jakom i mnogobrojnom konkurencijom, nakon kvalifikacija izborili slijedeće:

Klara Jurak, 7. mjesto u kategoriji mlađi osnovci, Melani Golubić, 7. mjesto u kategoriji mladež, Nika Plantak, 9. mjesto u kategoriji odrasli i 10. mjesto u kategoriji U-21, Ivan Biškup i Lara Vinković, 7. mjesto u kategoriji mladež

Na bodovnom natjecanju u standardnim i latinsko-američkim plesovima, u iznimno jakoj kategoriji mladež briljirali su Ivan Biškup i Lara Vinković osvojivši srebrnu medalju u standardnim plesovima te zlatnu medalju u latinsko-američkim plesovima.