ilustracija Foto: Dražen Novosel

Narednog vikenda počet će proljetni dio sezone u svim nogometnim ligama

| 12.3.2021. u 18:28h | Objavljeno u Sport

Nakon što je nacionalni Stožer civilne zaštite danas donio Odluku da se dozvoljavaju natjecanja na otvorenom za niži rang sportskih natjecanja, a odluka stupa na snagu 13. ožujka, varaždinski Županijski nogometni savez
napravio je prijedlog termina igranja Treće HNL Sjever, Četvrte lige skupina Čakovec - Varaždin te Prve i obje Druge županijske nogometne lige, a o čemu će biti riječi u ponedjeljak na sazvanim plenumima klubova th rangova natjecanja.

Proljetnji dio sezone u svim tim ligama trebao bi početi naredni vikend, 20. ožujka, a na utakmicama ne smije biti gledatelja osim onog broja članova klubova (do 10 osoba klub domaćin i do 5 odoba gostujući klub) i službenih osoba navedenih u Propozicijama natjecanja i odluci Povjerenika za svaku razinu, a sve takve osobe moraju biti evidentirane na ulazu u objekt (igralište - stadion).

Način organizacije utakmice bez gledatelja biti će klubovima prezentiran na Plenumu klubova koji će se održati u ponedjeljak.Izvršni Odbor ŽNS Varaždin nastojat će klubovima u Četvrtoj ligi, Prvoj županijskoj i u obje Druge županijske lige, pomoći u ovoj teškoj situaciji, u suradnji s Zborom nogometnih sudaca i Udrugom nogometnih delegata.

Predlaže se da bi varaždinski ŽNS Varaždin u prvom kolu proljetnog dijela natjecateljske godine 2020/21 podmirio troškove službenih osoba (suci i delegati), u drugom kolu proljetnog dijela natjecateljske godine 2020/21 službene osobe (suci i delegati) bi odradile svoju dužnost bez naknade, u trećem i četvrtom kolu proljetnog dijela natjecateljske godine 2020/21 klubovi domaćini bi bili u obvezi podmiriti troškove službenih osoba. Prema tome klubovi bi naknade službenih osoba trebali podmiriti u pravilu jednu utakmicu u prva četiri kola natjecanja.