Domagoj Drožđek najbolji je igrač i najbolji strijelac Druge HNL Foto: Krešimir Đurić

Napadač Varaždina Domagoj Drožđek najbolji igrač Druge HNL

| 8.6.2018. u 09:14h | Objavljeno u Sport

Hrvatski nogometni savez organizirao je sinoć u Vukovaru prvu dodjelu Trofeja HNS-a. Nakon nominacija treneri, izbornici i sami nogometaši odabrali su slavljenike na ovoj premijernoj svečanosti.

Najbolji igrač Druge lige je Domagoj Drožđek,, napadač Varaždina,koji je ujedno i najbolji strijelac Druge HNL u prošloj sezoni.

U konkurenciji su još bili Dinko Horkaš (GNK Dinamo), Kristijan Lovrić (NK Kustošija), Mario Marina (HNK Gorica) i Iyayi Atiemwen (HNK Gorica).

Za najboljeg hrvatskog nogometaša u sezoni 2017./18., pobijedio je Luka Modrić, kapetan hrvatske reprezentacije i igrač madridskog Reala, s kojim je Modrić i u završenoj sezoni postao prvak Europe.

Modrić je u ovoj konkurenciji pobijedio reprezentativne kolege Andreja Kramarića, Dejana Lovrena, Ivana Rakitića i Marija Mandžukića. Za najboljeg igrača Hrvatski Telekom Prve lige izabran je Alžirac El Arabi Hillal Soudani, igrač prvaka Dinama, koji je ujedno i najbolji strijelac HT Prve lige.

Izabrana je i najbolja momčad HT Prve lige u sezoni 2017./18, a čine je: Livaković (Dinamo), Nižić (Hajduk), Župarić (Rijeka), Barišić (Osijek), Juranović (Hajduk), Ademi (Dinamo), Bradarić (Rijeka), Majer (Lokomotiva), Soudani (Dinamo), Heber (Rijeka), Ivanovski (Slaven Belupo).

Gledatelji Hrvatske nogometne televizije glasovanjem su izabrali najljepši pogodak i najbolju obranu u domaćoj sezoni, a epitete pobjednika su zaslužili igrač Osijeka Petar Bočkaj (protiv Rijeke) i vratar Hajduka Karlo Letica (također ogled protiv Rijeke).

Za najboljeg mladog nogometaša (do 21 godine) izabran je Lovro Majer iz Lokomotive, najbolji vratar je Dinamov golman Dominik Livaković, dok je najbolji trener Matjaž Kek iz Rijeke.